"Ma arvan, et iga valijamees, kes saalis oli valdade poolt saadetud, arvas, et neil on võimalus anda oma panus selleks, et Eesti saaks presidendi. Jah, ma olen pettunud, sest üle Eesti olid inimesed kokku sõitnud ja siis tehakse parteide tagatoas otsus ära. Miks üldse sellist farssi siis korraldada?" ütles Õun täna Delfile.

"Hääletasin esimeses voorus Kaljuranna poolt ja teises Jõksi poolt. Volikogus sai nii kokku lepitud ja eks ma lootsin, et saan ka teises voorus oma esimese valiku poolt hääletada. Vastu oma tahtmist ma õnneks kummaski voorus hääletama ei pidanud," sõnas ta.

Õun arvas, et pigem olid riigikogulased tühjade sedelite omanikud, kuid mõni haldusreformi vastu protestiv valijamees võis seda ka teha. "Mulle endale ei tulnud pähegi selline võimalus ja mõtlesin, et mispärast sellisest asjast üldse räägitakse ja kas see tõesti võimalik on, et seda tehakse."

Koju sõites oli meeleolu tema sõnul tegelikult päris hea, sest lemmikkandidaadil on ju endiselt võimalus, ehkki ei või veel teada, kas ta seda kasutab.

"Mõttetu see käik ei olnud, sest ega igaüks ei saa võimalust hoida kätt oma riigi oluliste asjade otsustamise pulsil. Aga eks see tundus alguses küll näkku sülitamisena, kuid kokkuvõttes sai päeva jooksul palju suhelda teiste volikogude esimeestega, eriti haldusreformi teemadel, seega sai päeva ära kasutada ka muudeks olulisteks kohtumisteks."

Õun on seda meelt, et valimiskogu teises voorus peaks võitma enim hääli saanud kandidaat, siis oleks vähem mõttekas niimoodi „mängida“