Valeväited

Savisaar talle esitatud altkäemaksuvõtmise kahtlustusest: „Neli aastat tagasi, kui Isamaaliit tuli Eestis võimule, siis nad hakkasid mind kahtlustama.

IRL oli valitsuses võimul aastatel 2007-2014 ehk neli aastat tagasi aastal 2011 olid nad juba mõnda aega võimul olnud. Savisaare altkäemaksuvõtmise kahtlustuse episoodid puudutavad aastaid 2014-2015. Kriminaalmenetlus algatati 2014. aasta 17. juunil. Millegipärast nimetas Savisaar IRLi pidevalt Isamaaliiduks.

Tallinna Televisiooni intervjuus oli selgelt kuulda, kuidas ta nimetas üht USA presidendikandidaadi nimeks „Toomas Trump“. Tegelikult on ta nimi Donald Trump. Savisaare sõnul on Trump 68-aastane. Tegelikult on Trump juba 69.

Rääkides keskerakondlaste Priit Toobali ja Lauri Laasi kuriteos süüdimõistmisest ütles Savisaar ERRi raadiouudistele, et süüasjale pole riigikohtu otsusega punkti pandud, sest Savisaare sõnul on varemgi Eesti kõrgeima kohtuastme otsuseid Euroopas ümber vaadatud. "Mul meenub siin erastamisagentuuri juhi Jaan Liiviku kohtuasi, mille Euroopa kohus ümber vaatas," meenutas Savisaar.

Liiviku õige eesnimi on Jaak. Tegelikult oli nii, et kuigi Euroopa inimõiguste kohus leidis, et Liivik on Eesti kohtutes valesti süüdi mõistetud, jättis riigikohus oma senise süüdimõistva otsuse jõusse.

Kommenteerimist vajavad väited

Savisaar sai hakkama ka mitme väitega, mis võivad lugejat eksitada, kui natuke tausta ei tea.

Priit Toobali alaealistele poistele ligiajamise süüdistust kommenteerides ütles ta, et „ma ei välista, et Toobali lugu lõpeb fiaskoga." Siinjuures tuleb ära märkida, et kriminaalasja pole algatatud, Toobal on riigikogust lahkunud ja seetõttu pole midagi, mis saaks fiaskoga lõppeda.

Savisaar ütles, et tegelikult on vaid ühel korral kohtunud uurijaga. "Temal polnud mulle midagi öelda ja minul temale ka mitte. Nii me lahku läksime - nagu laevad merel." See vestlus jäi lühikeseks, sest Savisaar ise keeldus ütluste andmisest.

Ta kritiseeris ka noori poliitikuid. "Öeldakse, et poliitikasse on uut põlvkonda vaja, aga mis on saanud neist erakondadest, mis on noorte juhtide kätte läinud? Karel Rüütli sai Rahvaliidu esimeheks, teatavasti Rahvaliitu enam ei ole."

Rahvaliidu kurb saatus on muidugi õige, aga kas keegi mäletab, millega sai Rahvaliidu juhina hakkama Rüütli järglane Juhan Aare, kes oli tollal juba üle 60 aasta vana?

Savisaar: "Usun Platonisse, kes ütles, et poliitikut tuleb tõsiselt võtta alles siis, kui ta saab 70-aastaseks." Savisaar ise on hetkel 65.

Lihtsalt kulmu kergitama panevad väited

"Käisin kuu aega tagasi paar korda Hundisilma metsas, kapo poisse oli metsas nagu puravikke. Ka olen näinud seal emasid lapsevankriga jalutamas, aga vankrist last ei paista, ainult antenn on püsti."

Päriselt ka või?