Presidendiks pürgiv Siim Kallas alustas reedel valimiskampaaniat, mille käigus on plaanis külastada 12 maakonda. Kohtumiskohad on võrlemisi luksuslikud. Muu hulgas külastatakse Saaremaal Arensburgi Meedla Koda, Võrumaal Georgi hotelli restorani Postmark ning Viljandimaal Sakala keskuse restorni Harmoonia.

Märjamaa valla valijamees Urmas Kristal ütles, et uhkesse kohta õhtusöögile viimine ei pane teda valima. "Ma saan ise ka oma õhtusöögiga hakkama," ütles ta. "Siis ärgatakse ja nähakse meid, kui hädaolukord hakkab lähenema ja enne poleks maainimesi nagu olemaski olnud. Kui ühel hetkel märtsi lõpus algas kampaaniate korraldamine pihta, siis Siim Kallas vaibus. Eks tundis ennast kindlana. Ühel hetkel, kui kandidaate Reformierakonna siseselt juurde tuli, siis läks järsku kiireks. Sellega mind nüüd ära ei meelita," ütles ta.

"Ma ütlen nii, et tema on rohkem eliidiklassi kandidaat. Mina ise kui rohujuure tasandilt maainimene. Luksuslikud söögikohad pole küll see, millega valijamehi meelitada. Kohtumine oleks võinud sama hästi olla kuskil rahvamajas," lisas Kristal.

Võru valla valijamehe Priit Süüdeni sõnul kutsus Kallas teda täiesti tavalisse pubisse. "Hotelli all olev söögikoht oli Võrus. Väike kohvi, väiksed tikuvõileivad. Kuidagi ta ei priisanud. Kõik sujus, kõik oli väga tore," kinnitas ta.

Haljala valla valijamees Margus Punane ütles, et eks igaüks valib koha vastavalt oma võimetele. "Mina ei mõista seda hukka ega kiida heaks," ütles ta. "Mina ise ei ole Kallase kohtumistel käinud. Kutsuti, aga mulle ei sobinud ajaliselt ja ütlesin ära, aga ega ma ei kippunud ka sinna. Ta ei ole minu eelistus."

Tamsalu valla esindaja Eiki Eilo sõnul on Kallase valikud igati põhjendatud. "Söögikoht peakski olema esinduslik. Päris tavalisse toitlustuskohta ei saa ka minna," ütles ta.

Viljandimaa valijamees Hellar Mutle ütles, et kohtumisele ta küll ei jõudnud, aga arvas, et luksuslikud kohad pole õigustatud. „Asja sisu on ikka jutus, mitte selles, mis pakutakse ja kus pakutakse. Tundub veidi ülepingutatud."

Koonga valla valijamehe Vallo Kappaku sõnul ei ole Siim Kallas temaga ühendust võtnud. "Täitsa tunnen puudust. Ei ole kirja saanud, ei telefoni teel, nagu polekski olemas," ütles ta. Luksuslike asutuste valik ei anna tema sõnul mingit tulemust. "Valijamees võib ju kõhu täis süüa ja öelda, et minu hääl on olemas, aga kahjuks on kõigil üks hääl. Minu hääl ei sõltu sellest, mitu õhtu- või lõunasööki keegi mulle pakub," ütles ta.

Raikküla valla valijamehe Anne Kalfi sõnul on kohtumised olulised, kuid nad ei pea olema ilmtingimata ekstravagantsed või luksuslikud.

„Piisab täiesti väiksest koogi- ja kohviringist,“ ütles ta. „Eelkõige on erakondade raha ka maksumaksja raha ning ma ei kiida selle kulutamist õhtusöökidele heaks."

Anne Kalf käis Siim Kallasega kohtumas Ööbiku Gastronoomiatalus ning ta arvas, et kohtumine oli soliidne, kuid mitte ülepaisutatult luksuslik. "Vaevalt sellised õhtusöögid valijameeste arvamust ja kandidaadieelistust muudavad, kuid kerge äraostmisena siiski kõrvaltvaatajale paistavad. Need kohtumised oleks võinud olla oluliselt varem, et presidendikandidaate põhjalikumalt tundma õppida" nentis Anne Kalf

Kehtna Valla valijamehe Eno Hermanni sõnul on kohtumise valik Kallase mure. "Ma usun, et selle toidukorra eest ei mõtle valijamehed ringi ja ei jäta valimata oma eelistused.“ Arvamust Siim Kallasest see ei muutnud. „Ma kujutasingi teda sellisena ette,“ ütles Hermann.