“Ma ei saa välistada, et turvakaalutlustel tuleb valimiskogu liikmetelt mobiiltelefonid ära korjata,” ütles Sibul Eesti Ekspressile.

Oluline argument telefonide keelu poolt on Sibula sõnul hääletamise salajasuse tagamine. Moodsad telefonid on sageli varustatud kaameratega, millega kabiini eraldatud valijamees saaks oma täidetud sedelit pildistada, hiljem aga esitada foto tõendina, et hääletas just selle kandidaadi poolt.

“Kui valijamees peaks kellegi käsul oma sedelit pildistama ja hiljem oma valikut näitama, siis see on lubamatu,” leiab Sibul.

Ta lisab, et Estonia kontserdisaalis viibib korraga suur hulk Eesti riigi esindajaid ning neid tuleb kaitsta. “Tänapäeva maailmas ei kasutata telefoni mitte ainult rääkimiseks ja pildistamiseks.”

Veel pole teada, kas mobiiltelefonide kaasavõtmise keeld hakkaks kehtima kogu Estonias või üksnes kinnises valimistsoonis, kuhu pääsevad ainult valijamehed ning valimiste korraldajad. “Meil on töös erinevaid variante, mida ma paraku ei saa kommenteerida,” lisab Sibul.