IRL kavatseb 66 000 inimesega maksureformist rääkida

IRL peasekretär Tiit Riisalo ütles, et IRL kavatseb ukselt-uksele kampaania korras külastada kõiki neid inimesi, kes vastasid eelmisel aastal toimunud erakonna poolt korraldatud maksureformi puudutavatele küsimustele. Vastanuid oli 66 000 inimest, ning kõiki neid plaanitakse ka külastada. Vastanuid oli üle Eesti ning Riisalo sõnul oli proportsionaalselt suur hulk inimesi, kes tundis huvi madalapalgaliste maksuvabastuse vastu, pärit Ida-Virumaalt, mis tähendab kindlasti ka vene emakeelega valijaid.

Riisalo rääkis, et see, millist sõnumit valijatele täpselt koju kätte viiakse, on kandidaatide otsustada, kuid üldjoontes on põhiteemaaks maksureform.

Reformierakonna kandidaatitel peab erakonna programm kaasas olema

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ütles, et erakonnal mingeid normatiive ukselt-uksele kampaania numbrite osas otseselt paika pole pandud, kuid loomulikult kandidaadid kasutavad kampaania tegemiseks otsekampaania võimalust palju ja ukselt uksele on parim viis valijatega vahetult suhelda.

„Kindlasti kõik kandidaadid ei käi ukselt uksele kampaania käigus, kuid suur osa kandidaate maakonna keskustes ja linnades seda meetodit ka kasutavad,“ ütles Kukk.

Kuke sõnul on kandidaadid oma valikutes vabad, millist sõnumit nad valijaile täpselt edastavad, kuid kindlasti on neil Reformierakonna programm kaasas. „Mõnel on loodetavasti meie programm pähe õpitud, kuid mingit suunist ei ole.“

Kukk ise kavatseb kõik oma vabad hetked ära kasutada otsekampaaniaks. „Niipalju, kui ma oma põhitöö kõrvalt jõuan teha, kavatsen valijaid ka ukselt uksele külastada. Ma olen seda varem teinud ja võin öelda oma kogemusest, et ehkki esialgu on selliste inimeste, keda isiklikult ei tunne, kohtamine võõristav, siis pärast seda kui esimesed kogemused käes, siis üldiselt on kogemus positiivne ja inimesed on sõbralikud ning avatud ja valmis suhtlema,“ rääkis Kukk.

Kuke enda põhisõnum on seotud julgeolekuga. „Minule südamelähedane küsimus on riigikaitsekursuste sisseviimine kõigisesse gümnaasiumidesse. Ma olen selle ise läbinud ja kõik uuringud kinnitavad, et julgeolekutahe ja riigikaitsekursuste läbimine on omavahel seoses ja seetõttu ma ka soovin, et neid gümnaasiumis õpetatakse.“

Sotsid plaanivad 150 000 valijaga rääkida inimeste Eestist

Sotside peasekretäri Indrek Saare kinnitusel on otsesuhtlus valijaga Sotsiaaldemokraatliku erakonna jaoks kõige olulisem ja õigem valimiskampaania ning seetõttu alustati seda juba detsembri alguses. Eesmärgiks on seatud vestelda vähemalt 150 000 valijaga.

„Teeme ukselt uksele kampaaniat üle Eesti ning seda on tegemas kõik meie ministrid ja enamik Riigikogu liikmeid. Kõige enam teevad ukselt uksele kampaaniat muidugi kandidaadid ise, sest just nende soov ja huvi on valijatega suhelda. Samuti on meile appi tulnud abilised, peamiselt erakonna liikmed, kes ise ei kandideeri, aga soovivad kampaanias kaasa lüüa,“ rääkis Saar, kes ise kavatseb valijate ustele koputada Pärnumaal.

Saare arvates on valijatel erakonna põhilubadused juba teada ning sõnum, mida kandidaadid levitavad, lihtne – sotside eesmärgid aitavad kõige enam kaasa sellele, et riigist saaks hooliv, turvaline ja tugev inimeste Eesti.

„Seda, et valijatega suheldes tuleb ära kuulata nende arvamus, vastata ausalt ning käituda viisakalt, teavad kampaanias osalejad niigi. Seisukohtade ja kandidaatide tutvustamiseks oleme teinud ka infomaterjalid,“ lisas Saar.

Keskerakond on juba saanud mitukümmend tuhat otsekontakti

Ka Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kinnitas, et suur osa Keskerakonna kandidaatidest teeb juba täna ukselt-uksele kampaaniat.

„Me ei ole endale mõõdikut seadnud, kuid mitmed kandidaadid, kes varakult alustasid, on juba saanud mitukümmend tuhat otsekontakti. Töö käib aktiivselt edasi ja kandidaadid üle kogu Eesti teevad ukselt-uksele kampaaniat. Seega võib öelda, et kõigil eestimaalastel on võimalus meie kandidaatidega kohtuda,“ avaldas Toobal, kes enda sõnul on ise koputanud juba mitmele tuhandele uksele.

Toobal ütles, et täpsema teema valik on igal kandidaadil vaba, kuid lähtuda tuleb ikka Keskerakonna programmist. Keskerakonna peasekretäri enda jaoks on põhiteemaks töökohtade loomine, hindade langetamine ja pensionite tõus.