Neljapäeval kell 19 õhtul mattub taas müstika loori alla Kadrioru park ja algab kümnes festival "Valgus kõnnib Kadriorus", teatas Kadrioru park.

Pargiruumis saab vaadelda üle 40 erineva valgusinstallatsiooni. Väljapanekutes on kasutatud üle 8000 küünla, 400 tõrviku, ca viis kilomeetrit valgusketti, üle 800 valgustatud õhupalli – kui mainida vaid osa komponentidest. Peale selle on pargis osa valgusinstallatsioonide kõrval kuulda ka erinevaid heliefekte. 2016. aasta valguskujunduses võib leida palju ümaraid vorme ja oluliselt rohkem erivärvilisust.

Sellel aastal on võimalik kuulata kokku kolme kontserti Luigetiigi, Lilleaia ja Kontserdiväljaku lavadel. Õhtut alustavad kell 19 Luigetiigil Karl-Erik Taukar ja Liis Lemsalu. Kell 20 annab sooja ja südamliku kontserdi Lilleaias Mari Jürjens. Õhtu suurkontsert algab kell 21 kontserdiväljakul, kus lavale astub legendaarne ansambel Smilers akustilise kontserdiga. Õhtu lõppeb kell 22.15 Pillapalu platsil traditsioonilise ilutulestikuga.

Peale selle avab Kadrioru loss sellel õhtul uksed rõdule ja katuseterrassile, kust saab suurepärase ülevaate valguse mängust ja tulede imelistest mustritest. Kell 19–23 saab eripiletiga külastada Kadrioru lossi peasaali ja rõdu ning Lilleaia-poolset katuseterrassi, kus on selleks puhuks avatud ka kohvik.

Sel aastal on festivalil ka rohkem puhkealasid ning toitlustuskohti, kus lõõgastuda ja festivali nautida. Festivali installatsioonide ja lavade kaart avaldatakse täna õhtul.

Kuidas kohale minna?

Festival on kümne aasta jooksul kasvanud hoogsalt ja sama on teinud ka külastajate ning parkijate arv. Kadrioru pargiga piirnevad tänavad on homme õhtul avatud autoga liiklemiseks ainult kohalikele elanikele. Korraldajad soovitavad kõigil külalistel võimaluse korral liikuda festivalile ühistranspordiga.

Seoses festivaliga tihendatakse homme ajavahemikus kella 17-23 trammiliini number 3 liiklust, trammid liiguvad sel ajal vabagraafiku alusel, liini teovõimet suurendatakse ka pikemate trammide lisamisega.

Seoses parkimiskorra muutusega festivali ajal Kadriorus ja heanaaberlike suhetega Tallinna lauluväljakuga, saab seekord eriti mugavalt parkida just Lauluväljaku Tiigi ja Mere parklas. Lauluväljakul korraldavad parkimist parkimiskorraldajad ja on väljas ka suunavad viidad. Parkimine on tasuline. Lauluväljakult on mugav Kadrioru parki jalutada ja juba teel nautida linnaloodust ja valguse mänge.

Lisaks paneb turvameeskond külastajatele südamele, et festivali alal on alkoholi tarbimine keelatud, kuna tegemist on sündmusega, mis on mõeldud tervele perele.