Üldiselt oli vaatlusmissiooni liikmete sõnul kogu protseduur hääletamise ajal hästi korraldatud ning valimisjaoskondade töötajad järgisid kõiki protseduure vastavalt seadusele, vahendas ERR-i uudisteportaal.

Samas juhiti tähelepanu protseduurireeglitest kõrvalekaldumisele häälte lugemisel: "Mitte kõigis valimisringkondades ei olnud häältelugemine läbipaistev, mõnikord juhtus, et arvud ei klappinud. Esines juhtumeid, kus hääletamistulemuste protokolli kirjutamisel oli mitu valimissedelit puudu," lisasid vaatlejad.

Vaatlejate tähelepanekute kohaselt ei toimunud mitte kokkusobivate hääletustulemuste korrigeerimine läbipaistvalt ning selle kohta ei tehtud peaaegu mingeid kommentaare ega antud selgitusi.

Vaatlusmissiooni kuulus kokku 28 vaatlejat Valgevenest, Rootsist ja Leedust, kes külastasid 135 valimisjaoskonda. Missioon oli korraldatud projekti "Valimiste vaatlemine: teooria ja praktika" raames ning viidi läbi kolme organisatsiooni koostöös: Belarus Watch, European Humanities University ning Belarusian Human Rights House Vilniuses (HRH).