Hetkel on Tartu vangla tuntuimateks kinnipeetavateks endine Tallinna linnakohtunik Ain Truu ja keskturu omanik Vadim Polištšuk. Ärimees Mait Metsamaa mõrva organiseerimise eest vangi mõistetud Polištšuk saadeti Tallinnast Tartusse tema isikliku julgeoleku huvides. Teda ei saanud saata samasse vanglasse koos turujuhi tapmiskatsega seotud inimestega, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kui veel vabaduses viibides lubas Polištšuk suurejooneliselt, et vajadusel ostab ära kas või kogu endise Patarei vangla, kus ta käsilased eeluurimise ajal „aega viitsid”, siis praegu kannab ta tagasihoidlikult karistust üksikkongis.

Tallinna kuumemateks nimeks on kuu aja pärast vabaneda võiv Hüvitusfondi eksjuht Andres Männart. Samas peab Männart sutsu teistsugust elu elama kui teised valgekraed, nimelt ülerahvastatud Murru vanglas, alles hiljuti jagas ta kongi kümnete röövlite, varaste ning mõrtsukatega.

“Ega ta ennast siin hästi ei tunne,” ütleb Murru vangla asedirektor Gunnar Bergvald. “Kuid ta on väga mõistliku jutuga mees ja liiga pole suur kollektiiv talle teinud.”

Valgekraede nimekirja avajaks Tallinnas oli pankrotistunud Maapanga eksjuht Malle Eenmaa. Hiljemalt kolmapäevaks täiendab seda nimekirja kuuekuulise karistuse saanud endine erastamisjuht Jaak Liivik