Valga haigla ravijuht Kristel Kivisild ütles Delfile, et haiglasse toodi täna neli last, kellel hakkas vaktsineerimise järel halb. Osa lastest kurtis peavalu, osa iiveldust, öeldi, et on paha olla.

"Lapsed on haiglas jälgimise all ja nad on stabiilses rahuldavas seisundis," ütles Kivisild. Seda, kas haiglasse toodud poisid ja tüdrukud täna koju pääsevad, ei teadnud ta veel öelda.

"Seda, et vaktsineerimise järgselt on halb enesetunne, juhtub ikka. Mõnel on palavik. Aga seda, et neli inimest kiirabiga haiglasse tuuakse, ei ole ette tulnud," ütles ravijuht, kelle sõnul peab ravimiamet uurima, kas viga võis olla vaktsiinis.

Tema sõnul on tegu mumpsi, leetrite ja punetiste vastase vaktsiiniga, millega lapsi vaktsineeritakse 7. klassis. Kokku sai süsti 29 last, kellest kuuel hakkas halb. Kahe lapse seisund oli kergem.

Kooli direktor Hannely Luik-Stogov ütles, et kaks last on meditsiinilise personali – kahe medõe ja kooliarsti - hoole all ja kohal käis kiirabi. Haiglasse viidi neli last. Kooliarst informeerib kõiki vaktsineeritud lapsi ja nende vanemaid.