"Minu töö kaitsmine toimus Sankt Peterburgi ülikoolis ja usun, et seal on tõsised inimesed, kes teavad ja vaatavad, et kõik protsessid, mis olid sellega tehtud, olid täpselt tehtud," rääkis Korb. "Ja teiselt poolt - kui kaitsmine oli tehtud, läks pool aastat, kui üle Venemaa see nõukogu, mis otsustab, kas anda inimesele diplom kätte või mitte. Nii et kõik on tehtud ilusasti, ja kui keegi tahab rohkem midagi uurida: kolm aastat Sankt Peterburgis veel töötasin ja mul need inimesed, õpetajad, kes suunasid mind selles töös - ja ma mõtlen, et seal on kõik korralikult tehtud ja ei ole pretensioone," rääkis Korb "Aktuaalsele kaamerale".

Eile avaldati Vene internetilehel Dissernet ekspertiis, millest selgub, et Valeri Korbi aastal 2002 Peterburi Riiklikus Ülikoolis kaitstud teadustöö 286 leheküljest esineb plagiaadikahtlus enam kui 200 leheküljel. Dissernet on oma kodulehel avaldanud tabelina kattuvused ja lausete võrdlused, mille nad leidsid Valeri Korbi teadustööst. 

Disserneti juhtfiguuri ajakirjaniku Sergei Parohomenko sõnul Valeri Korbi Venemaa seaduste järgi midagi ei ohusta, kuna Venemaal on selliste pettuste jaoks aegumistähtaeg. Ainus on praegu akadeemilise petja avalik häbipost, vahendas ERR.

Korb sõnas eile Delfile, et töö on kirjutatud aastaid tagasi ja selle üksikasju on raske praegu mäletada, kuid kinnitas siiski, et ei ole oma töös midagi võltsinud.