"Vaevalt küll on see riigikontroll, seadusandlus või jutud moraalist ja eetikast. „Teeme teisiti“ ei tähenda ilmselgelt seda, et Keskerakond seekordse kampaania rahastamiseks käsi maksumaksjate taskusse ei ajaks. Kui ei saa pappi Jakuninilt, siis saab seda pätsata Tallinna linnakassast," kirjutab Randpere ja lisab, et "Savisaar ja tema punt peaks trelle lõgistama, mitte jääl piruette tegema."

Randpere märgib, et täielik müsteerium on see, et selline varastamine on üle veerandi hääleõiguslike valijate silmis täiesti aktsepteeritav. "Ka viimased avaliku arvamuse uuringud viitavad sellele, et see pätikari võib koguni valimised võita. Inimesed, tulge ometi mõistusele. Pea kõik eestlased imetlevad ja kadestavad Soome ja Rootsi ühiskonda. Kas keegi teist kujutab ette, et neis riikides saaks selline järjekindel varastamine toimuda suure hulga valijate aplausi saatel? Või et need riigid sellise vargamentaliteediga üldse nii rikkaks oleks saanud?"

Riigikontroll teatas täna, et Tallinna linnaeelarvest kulus valimisreklaamina mõistetavatele teavitustele 2013. aastal ligikaudu 337 000 eurot maksumaksja raha. Tallinn ei ole poliitikutele ja erakonnale valimisreklaami tehes tegutsenud avalikes huvides, mistõttu on rikutud kohaliku omavalitsuse korralduse seadust ja linnavara valitsemise korda, ning nendeks teavitusteks tehtud väljaminekud ei ole kooskõlas linnaeelarvega.