Randpere sõnul leiab see grupp, et kõik erakonnad on kurjast ja nüüd on neil käsil Reformierakond.

TV3 saates „Kolmeraudne“ televaatajate küsimustele vastates ütles Randpere, et grupi all pidas ta silmas Daniel Vaarikut ja „kõiki neid „Memokraadi“ mehi, kes on üles ehitanud õhkkonna, et nendel on tõe monopol“.

See tants ja trall on tema sõnul toimunud viimased paar aastat erakondade süsteemi ümber tervikuna, mitte ainult Reformierakonna ümber, rääkis Randpere ja viitas NO teatri etendustele, mis oli osa sotsiaalsest tellimusest.

Rääkides grupi tegevusest, ütles Randpere, et varem said nad väljenduse sellest, et tekkisid uued rahulolematuse erakonnad, kuid nüüd on võetud teemaks see, et rohkem peaksid saama sõna vabaühendused.

„Kõik erakonnad, kaasa arvatud Reformierakond, on teinud vigu, küsimus on, kas me hakkame seda teemat lõpmatuseni kaevama,“ rääkis Randpere erakondade rahastamise skandaalist.

Randpere sõnul on tema jaoks tähtis see, et Reformierakond ei ole rikkunud seadust. Annetused olid lubatud sel ajal, millest jutt käib, need on keelatud alates 2011. aastast. Randpere sõnul on Silver Meikari jutust jäänud uurimata tõik, et Meikar sai raha Villu Parveti, Rein Kilgi ja veel ühe advokaadi käest.

„Üks inimene, üks ettevõtja võttis 2 miljonit välja dividendidena, siis võttis välja 200 000 krooni sularahas ja läks ostis selle eest maad, sel ajal nii tehti,“ jutustas Randpere saatejuht Mihkel Rauale, kuidas annetused tehti. „Siis tal jäi 200 000 krooni üle ja ta pani selle raha tagasi pangakontole ja nüüd tema üle irvitatakse.“

Kokkuvõttes võib öelda, et suur jama on

Randpere kõneles ka MISA toetusel valminud Reformierakonna poliitikute portreefilmidest.
„Kokkuvõttes võib öelda, et suur jama on, aga probleem on selles, et need inimesed ei teadnud, kui nad sinna filmi läksid, kuidas seda on rahastatud või et sinna võetakse ainult Reformierakonna poliitikuid,“ rääkis Randpere eile õhtul.

„Neil ei olnud sest aimugi. Neile tehti ettepanek osaleda mingis filmis. Selliseid ettepanekuid tehakse poliitikutele pidevalt. Nüüd on südamest kahju. See näeb välja nagu Tallinna televisioon ja me ei toeta seda erakonnana,“ kõneles Randpere. „Seda võib vaadata kui asja, kuhu inimene võib sattuda vastu tahtmist, aga seal kindlasti ei ole mingisugust erakondlikku konspiratsiooni taga.“

„Eelkõige on häbi ja piinlik nendel inimestel, kes on sattunud selle supi sisse,“ ütles Randpere. „See on pisikene tööõnnetus, mille võiks ära unustada.“