"Kohtuga pealinna juhtimisest kõrvaldatud Edgar Savisaar on mures, et volikogu hääletusteerull laguneb. Eelmisel nädalal toetas lausa viis keskerakondlast Hanno Matto jätkamist ja läbipaistvat juhtimist revisjonikomisjonis," kirjutas Vakra Facebookis.

"Imelised juhtumised pealinnas. Oleme kõik tunnistajateks, kuidas maksumaksja rahaga pikendatakse agooniat, mille lõpp on kõigile teada ja ette näha," lisas Vakra.

Turay selgitas erakonnast lahkumist maailmavaateliste küsimustega. Vakra seda ei uskunud ja kirjutas Turay motiivide selgituseks Turay pseudoselgituse. "Sain pealinna maksumaksja palgale. Tööd ei pea tegema. Tiksun niisama. Ise olen muidugi alati rahast lugu pidanud ja pean õigeks, et Keskerakond linna raha eest ostab endale vajalikke hääli. Milleks siis muidu seda raha linnal üldse vaja on?"

Turay asub tööle Tallinna Arengu- ja Koolituskeskuses, kus ta hakkab oma sõnul esindama Tallinna Brüsselis. Kui palju ta palka saama hakkab, pole veel teada.

Turay kandideeris sotside nimekirjas 2013. aasta kohalikel valimistel ja sai Tallinna kesklinnas 516 häält. Viimastel Euroopa Parlamendi valimistel sai ta 865 häält.

Turay on eilse seisuga Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast välja astunud. Samuti pole teda enam linnavolikogu SDE fraktsiooni nimekirjas.

Lauri Laats: Vakra sõnavõtt on piinlik

Tallinna linnavolikogu aseesimees Lauri Laats peab kohatuks, et Sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna juht Rainer Vakra on kahetsusväärselt asunud SDE-st lahkunud Abdul Turayd ründama ning lisaks ka valeinfot levitama.

“Loomulikult teeb Rainer Vakra meele mõruks see kui Tallinna linnavolikogu liige teatab erakonnast ja fraktsioonist lahkumisest, kuid see ei anna kindlasti õigust asuda teda ründama ning halvustama. Äärmiselt kohatu on asuda kedagi süüdistama asjast ise absoluutselt ülevaadet omamata,” ütles Laats.

“Vakra ei pea vajalikuks ka fakte järele kontrollida ning valetab südamerahuga eelmise volikogu istungil toimunud revisjonikomisjoni juhi umbusaldamise kohta. Kõik keskerakondlased hääletasid istungil umbusaldamise poolt. Tõepoolest, neli keskerakondlast puudus istungilt — kes haiguse, kes lähetuse tõttu — kuid võin kinnitada, et ka nemad toetavad kahel käel revisjonikomisjoni juhi vahetamist. Niisiis ei vasta Vakra jutt mingilgi viisil tõele,” lisas Laats.

“Seesugune kraaklemine ei tee Riigikogu liikmele Rainer Vakrale au ning on lihtsalt piinlik,” rõhutas Tallinna Linnavolikogu aseesimees Lauri Laats.