"Viimastel nädalatel tähelepanu pälvinud nn Volvo skandaali taustal tekib küsimus, kas riigikogul poleks otstarbekam korraldada parlamendi liikmete autode soetamiseks riigihange. Nii oleks tagatud maksumaksja raha otstarbekam kasutamine ning sõiduvahendit vajavad riigikogu liikmed saaksid selle ka ametlikult soodsaima hinnaga," ütles Vakra Delfile.

"Selge on see, et saadiku töö ei piirdu vaid istungitega riigikogu saalis – sõita tuleb Saare- ja Võrumaale. Ilma sõiduvahendita põhjalikku saadiku tööd teha pole võimalik," kinnitas Vakra.

"Riigile oleks odavam, kui kantselei sarnaselt riigikogu juhatuse ametiautodega korraldaks riigihanke parlamendi liikmete sõiduautode kasutusrendilepingu sõlmimiseks. Praegu on aga kujunenud olukord, kus saadiku staatus annab lisaboonusena ka auto. Ja hinnaklass pole oluline, selle saab igaüks endale ise valida. Määrav ei ole ka ökonoomsus, keskkonnasõbralikkusest rääkimata. Kas riigile poleks mitte odavam, kui saadikutele antakse tasuta auto kasutamise õigus? See tähendab, et sarnaselt paljude eraettevõtetega korraldame sõiduvahendite soetamiseks riigihanke. Näiteks uue riigikogu koosseisu alguses annavad kõik saadikud, kes vajavad oma tööks sõiduvahendit sellest teada, et kantselei saaks võtta automüüjatelt ja liisingufirmadelt pakkumised ning pärast koosseisu lõppu, nelja aasta möödudes need autod tagastada."