Tallinna sotsiaaldemokraadid on seisukohal, et tramm on kõige kiirem, mugavam, rohelisem ja linnakeskkonda sobilikum ühistranspordiliik. Mõlemad - nii trammid kui trollid - on võrreldes bussidega kordades kauem kestvad ühissõidukid. Seetõttu oleme välja töötanud strateegia Tallinna ühistranspordi roheliseks muutmiseks.

Tallinna tuleb rajada uued trammiliinid, mis suunduvad nii Lasnamäele, Järvele, Haaberstisse, Mustamäele kui ka sadama reisijaterminali. Seal, kus asuvad suured elamumassiivid, on juba olemas kriitiline mass trammi kasutajaid. Kuhu aga trammiliinide rajamine end ära ei tasu, tuleb panna sõitma uued hübriidtrollid või elektribussid.

Meie eesmärk on roheline transport – paneme sõidukid liikuma ainult taastuvenergiaga. Meie plaani kohaselt on aastaks 2030 kõik Tallinnas liikuvad sõidukid heitgaasivabad. Alustame juba täna ühistranspordist. Pingutusi tuleb ka ühistranspordi mugavaks muutmisel: kaasajastame marsruudid ja arendame trammi- ja trolliliine selliselt, et linnaelanikel on mugav ja meeldiv liigelda.

Kujutage ette linna, kus eelisõigus on antud rohelisel energial liikuvale transpordile - trammidele, trollidele ning elektriautodele. Kujutlege kesklinna, kus heitgaaside emissioon on viidud nullini - seal liigub vaid elektritransport ning bensiini- ja diislisõidukid pole lubatud. Veelgi enam - kujutlege, et nende heitgaasivabade sõidukite ümber on väga palju jalgsi ning jalgrattaga liikuvaid linnaelanikke, kes naudivad puhast õhku ning on hea tervise juures, kuna nad on harjunud palju liikuma.