Linde hinnangul saatis kapo ka välismaailmale signaali, et Eestis tegeletakse reeturite tuvastamisega väga tõsiselt. "Väga õige, et kapo andis täpselt välja, kes Veitmani juhendajad Vene luure poolt olid," leidis ta.

"Ei ole kunagi välistatud, et tal võib veel kontakte olla, mistõttu antigi avalikkusele vihje, et kui kellelgi on tunne või teadmine, et ta võib olla värbaja Jermakoviga rääkinud, siis tuleks ühendust võtta," kommenteeris ta.

Linde ütles, et tihti ei saa inimesed ise kindlad olla, kas nad olid seotud luuretegevusega. "Luure ei tööta nii, et tullakse ja öeldakse: "Tere! Mina olen luureametnik sellest riigist, palun hakake mulle informatsiooni andma!"" rääkis Linde ja lisas, et pigem kasutavad venelased kattevarjuna näiteks hoopis kolmandast riigist pärit ajakirjanik olemist.

Kohtuotsust hindas Linde igati aktsepteeritavaks, arvestades ka seda, et tegu oli kokkuleppemenetlusega, mille puhul on karistused mõnevõrra madalamad. "Tuleb arvestada seda, et maailmas üritatakse riigireetmisega seotud kohtumenetlused kiiresti ära lõpetada," tõdes ta. Põhjus seisneb Linde sõnul selles, et kui kohtuasjal on kokkupuude riigisaladustega, ei pea ükski riik otstarbekaks istungitega venitada, vaid leida lahendus suhteliselt kiiresti.