Roheliste esimees Aleksander Laane lausus, et praegu peavad nad võimalike partneritega läbirääkimisi kohalikel valimistel osalemiseks. Võimalik on nii oma nimekirjaga valimistel osalemine kui ka mõne teise poliitilise jõuga ühisnimekirja loomine.

Kõige tõenäolisemalt lähevad Rohelised kohalikel valimistel oma nimekirjaga välja Tallinnas ja Tartus, mujal sõltub tegevus rohkem kohalikust olukorrast. Tallinna linnapea kandidaadiks on nad palunud ühte tuntud ja erakondadesse mitte kuuluvat inimest, kes aga alles mõtleb selle ettepaneku üle.

Laane rõõmustas, et Rohelised on hakanud riigikogu valimiste järel saabunud madalseisust üle saama ning tegevus erakonnas on muutunud meeldivalt aktiivseks.

Vaba Isamaalise Kodaniku (VIK) juhatuse liige Külliki Kübarsepp lausus, et ka nemad peavad läbirääkimisi väga erinevate kodanikuühendustega, kuhu lisaks Rohelistele ja Demokraatidele kuuluvad ka Tallinna erinevad asumiseltsid. Sarnased läbirääkimised on käimas ka Tartus.

Hetkel käib valimisprogrammi loomine, programmi alusel peetakse ka läbirääkimisi teiste jõududega. VIKi liige Andres Herkel tegi mõne aja eest ettepaneku luua Tallinnas suur ühisnimekiri Keskerakonna võimult kukutamiseks, aga see kukkus läbi nii sotside kui Reformierakonna vastuseisu tõttu. Praegu pole ka see täiesti kindel, kas Tallinna linnavolikogus esindamata jõud teevad ühtse valimisnimekirja või esitatakse lisaks erakondade nimekirjadele valimistele mitu vabakonna nimekirja. "Praegu on poliitiline olukord ähmane, kõik kombivad," kommenteeris Kübarsepp.

Demokraatide ühenduse juht Rainer Vakra lubas, et nemad osalevad kindlasti Tallinnas kohalikel valimistel, sest need, kes kritiseerivad, peavad olema valmis ka omapoolset alternatiivi pakkuma. Ka nemad vaatavad liitlasi otsides igal pool ringi ja on pidanud läbirääkimisi nii kodanikeühenduste kui erakondadega.

Vakra lausus, et kui nad tahavad Tallinnas sel aastal midagi muuta, siis kaua venitada ei saa. Ta lootis, et vabariigi aastapäevaks on selgus majas, mis kujul demokraadid ja nende liitlased kohalikele valimistele lähevad.