Linn tagandas eestkoste protsessi käigus üle aasta turvakodus elanud väikese Martini (nimi muudetud) tädi peret tõrjunud Mustamäe lastekaitse talituse juhataja Monika Reini kuu aega tagasi ametist.

Nüüd on Reini otsustanud selle käigu eest ilmselt kätte maksta, asudes oma abikaasa kaudu Martini tädi peret avalikult mustama, kasutades selleks töö käigus saadud delikaatseid isikuandmeid. Oma jao saavad kättemaksuaktsioonis ka linnajuhid.

Monika Reini soomlasest abikaasa Tapio Reini, kes on ka Eesti elu kajastava soomekeelse SSS-Radio peatoimetaja, saatis reede hilisõhtul välja pressiteate, pealkirjaga "Oluline info väikse Martini kohta - asi kisub kriminaalseks", jagades avalikkusega ohtralt eestkostevaidlusesse mitte puutuvaid delikaatseid isikuandmeid, lisades neile isiklikke hinnanguid ja järeldusi.

Tapio Reini kinnitas täna Delfile, et mingil juhul pole tegemist kättemaksuga abikaasa töökoha kaotamise eest. Emotsionaalne kirjutis, milles kirjeldatakse muu hulgas Martini nüüdse kasuisa varasemaid kokkupuuteid õiguskaitseorganitega, perekonna kasinat majanduslikku olukorda ja muud säärast, sündis Tapio Reini kinnitusel hoopis siirast murest lapse pärast.

Ka pole selle autor Reini - mina nii hästi eesti keeles kirjutada ei oska, selgitas ta Delfile - vaid hoopis endine majandusajakirjanik ja praegune blogija Inno Tähismaa. Reini ütles ühteaegu, et kogu Martini ümber toimuvat on Eesti ajakirjandus kajastanud kõigiti vildakalt, eriti hirmus olnud süüdistus lastekaubanduses - Eesti Ekrpressi artikkel pealkirjaga "Martin võis ollagi mõeldud lapsendamiseks ehk Tallinna lastekaitseametnike topeltmäng".

Reini rõhutas, et delikaatseid isikuandmeid pole tema soomekeelse raadiojaama leheküljel rippuvas kirjutises avaldatud - kõik, mis puudutab Martini nüüdse kasuisa varasemaid muresid politseiga, on mees ise ühes YouTube'i videos avalikuks teinud.

Reini on kopeerinud seda infot ka väikese Martini juhtumeid kajastavate artiklite kommentaariumisse. Sellega püüab Reini näidata, et Mustamäe lastekaitsjad tegid õigesti, kui soovitasid kohtumenetluse käigus anda väikese Martini võõrale perele lapsendada, sest tema hinnangul pole tädi pere selleks sobiv, kirjutab ERR.