Festival leiab uuesti aset Tallinnas Balti Jaama Turu õhtuväljakul 28.-29. juunil 2019.

Eesti Väikepruulijate Liidu juhatuse liikme Gristel Tali sõnul pakkus esimene festival äärmiselt positiivset tagasisidet nii väiketootjatelt kui ka festivali külastajatelt, kes jagasid oma kiidusõnu korraldajatele ja oma toodangut esitlenud pruulijatele.

“Festivali eesmärk on pakkuda elamusi ja tutvustada kodumaa eri paigus tegutsevate parimate väikepruulijate toodangut, mille tase ja kvaliteet aasta-aastalt aina kasvab,” märkis Tali.

Tema sõnul soovivad väikepruulijad tuua festivaliga fookusesse kodumaise käsitöötoodangu kvaliteedi, tutvustada põnevaid tooraineid ja näidata, kui palju erinevaid väikepruulijaid tegutseb kõikjal üle Eesti.

“Täna on mitmed Eesti väikepruulijad vallutanud oma toodanguga tuntud väljamaa kaubanduskette ning saanud auhindu mainekatelt rahvusvahelistelt konkurssidelt, kus kõrge kvaliteet on tugevas hinnas.

Festival annab võimaluse kõiki neid kõrgelt hinnatud käsitööjooke siinsamas kohapeal väikestes kogustes degusteerida, meie kohalikele tootjatele kaasa elada ning alkoholi liigtarbimise asemel hoopis maitseelamusi nautida,” selgitas Tali.

Sarnaselt eelmisele aastale tahavad kodumaised väikepruulijad pakkuda külastajatele ka tänavu võimalust tutvuda ligi 200 Eestis toodetud erineva käsitööõlle, -veini ja -siidriga ning viia kohapeal läbi koolitusi, kuidas ise käsitööjooke valmistada.

Festivali üheks tipphetkeks kujuneb finalistide seast parimate hobipruulijate väljakuulutamine ja nende autasustamine.

Sel aastal toimunud festivali külastasid tuhanded käsitööjookide huviliselt nii Eestist kui ka väljaspoolt, neist ligi 3000 degusteeris ka kohapealseid jooke.

Samuti valiti välja parimad hobipruulijad kodus tehtud 141 veini ja hobi korras valmistatud 28 käsitööõlle põhjal ning pärjati võitjaid neid võimalusega toota oma käsitööjook professionaalsete seadmete abil.

Suvist pruulimisfestivali ja selle raames hobitegijate konkursse korraldav Eesti Väikepruulijate Liit on loodud 2013. aastal eesmärgiga jätkata ning arendada Eesti õlle-, veini- ja siidripruulimise kultuuri ja traditsioone ning arendada Eesti alkoholikultuuri läbi kõrgkvaliteediliste toodete pakkumise ja tarbija harimise.

Liitu kuulub täna enamik Eestis tegutsevatest väikestest õlle-, siidri- ja veinitootjatest, kelle toodangumaht ei ületa viit miljonit liitrit aastas.