"Kahjusid me kokku veel löönud ei ole. Juba kiriku torni kiiver, mis alla tuli, maksab üksi kindlasti üle miljoni krooni. See, et ta on kabeli pooleks kukkunud, on teine tõsine number. Lisaks siia katused - Triigi spordihoone katus, viie korterelamu katused," rääkis Tamm Delfile.

"Kindlasti tuleb siia kahju juurde veel, sest elektriühendus on katkenud. Mõnes kohas on loomad jootmata, lüpsmata. Praegu me tõesti ei oska kahju kokku lüüa," selgitas ta.

Tamme kinnitusel jäävad ainult valla käed kõigi kannatanute abistamiseks lühikeseks. "Valla majanduslik seis on üldiselt nii nagu enamustes valdades majanduslik seis on. Nutune, ütleme välja," rääkis ta.

Väike-Maarja kohalikule omavalitsusele tekkinud otsesed kulutused tunduvad praeguse seisuga olevat juba piisavalt suured, et eraisikute ja kiriku abistamiseks jääb raha napiks. "See räägib sellest, et meil ei ole mitte mingisugust võimalust kirikut aidata. Üsna pea on kindlasti ukse taga inimesed, kellel on elamukatused läinud, kes vajavad ka kindlasti abi," märkis ta. Samas ei ole veel üldse teada kui palju on talusid, kus maru kahju tegi.

"Mina arvan, et siinne kogukond vajab riigi abi. Tänases kriisisituatsioonis tuleb aru saada, et Eesti ei ole ainult Tallinn, vaid peab ulatuma ka kaugemale," tõdes vallavanem ja kinnitas, et riigile esitatakse abipalve kindlasti. "Eks valitsus siis otsutab, kuidas valitsus toetab, aga abi me igal juhul vajame."