Falõnskov ja tema abikaasa Irena on narvalased, Eesti kodanikud, kes elasid ajutiselt Šotimaal koos oma 2015. aasta 20. märtsil sündinud poja Davidiga. 10. juunil viisid nad ta haiglasse, kuna väikemehel hakkas halb. „Sellest algaski õudus, mis kestis seitse kuud,“ märkisid vanemad.

Haiglas teatas arst, et laps on end tõenäoliselt ära löönud. Meedik kutsus välja politsei ja sotsiaalteenistuse. Järgmisel päeval, kui tehti vajalikud uuringud, konstateerisid teised arstid, et Davidit ei pillatud maha, ta ei löönud end ära, on arusaamatu, mis temaga on. Pärast pikki vintsutusi diagnoositi tal aju parema poolkera infarkt.

„Meid ei süüdistanud keegi milleski, kuid 15. juunil teatasid sotsiaaltöötajad, et andsid meid kohtusse, et meilt laps ära võtta ja ta kasuperesse anda. Nad andsid meie poisi võõrastesse kätesse, temaga kohtumiseks lubati kaks järelevalvega tundi päevas esmaspäevast reedeni,“ rääkis ema.

Eesti saadikuni Londonis õnnestus Falõnskovidel jõuda alles pärast Europarlamendi saadiku Yana Toomi sekkumist. Edasi järgnesid nii Suurbritannia kui Eesti poole viivitustest tulvil kuud.
Täna ütles Mihhail Falõnskov Yana Toomi büroole, et pere jõueb koju homme õhtul. "Ja meil on juba kokkulepe arstiga, meie poega oodatakse täielikule uuringule.“

Toomi sõnul sai lugu arvestades briti sunniviisilise lapsendamise praktikat positiivse lahenduse ning tegemist on peaaegu imega. „Olen väga rõõmus Falõnskovide pere ja väikese Davidi üle. Kuid otseselt teemaga tegeleva petitsioonide komisjoni jaoks on see paraku, vaid erand, mis kinnitab reeglit. Paljud petitsioonide esitajad alles ootavad abi. Falõnskovide võit on märgilise tähendusega ka seetõttu, et see annab lootust Briti sotsiaalse süsteemi kümnetele ohvritele,“ sõnas Toom.