Küsimus tekkis, kui Aadu Must läks Tartu linnavolikokku tööle ja tema asemel esitas Keskerakond nn kapo-komisjoni liikmeks Enn Eesmaa, kelle asendusliikmeks olekski Toobal.

IRLi liige Lauri Vahtre lausus, et temal on taolist eelnõu väga raske toetada. "Ühest küljest on loomulikult selge, et demokraatias ja parlamentarismis on omad reeglid ja kui on n-ö erakondade kohad, siis on erakondadel õigus neid kohti ka oma äranägemisel täita. Aga see reegel ei ole absoluutne ja, rõhutan, väljendades kindlalt isiklikku seisukohta, minu arvates on normaalne, kui kapo uurib Toobalit, aga mitte see, et Toobal uurib kapot," kommenteeris Vahtre.

Ka sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski oli Toobali nimetamise suhtes kriitiline ja teatas, et tema isiklikult ei saa selle eelnõu poolt hääletada. Kalle Laanet omakorda leidis, et kogu tüli oleks ära jäänud, kui Keskerakond oleks kellegi teise Eesmaa asendusliikmeks määranud.

Toobali toetuseks võtsid sõna keskerakondlased Aivar Riisalu ja Mihhail Stalnuhhin. Sõna sai ka Toobal. "Siiralt tänan Aivar Riisalu ja tahan kallitele kolleegidele soovida, et mitte kunagi keegi teist ei peaks olema kriminaaluurimise all," lausus Toobal.

Toobali nimetamise eelnõu kiideti täna heaks 42 poolt ja kahe vastuhäälega.