Vahtre ütles Delfile, et ministri sammudes ilmneb närvilisust, mida oli ka märgata, kui vallandati ERSO direktor ilma peadirigendiga konsulteerimata.

„Ma ei taha ERSO rahastamise konkreetses küsimuses asuda kellegi poolele — ja üsna kindlasti pole pilt siin must-valge –, kuid kui tüli ikkagi juba nii suur on ja otsapidi rahvusvahelinegi, siis peab keegi olema mingi vea teinud. Või koguni mitu. Vähemalt osad neist on suhtlemisvead, aga poliitiku puhul on suhtlemisviga paraku see, mida kõige vähem andestatakse,“ tunnistas Vahtre, et see võib küll ebaõiglane olla, aga nii see paraku on.

Kuigi IRLi seisukoht kultuuriministri osas on ametlikult veel võtmata, helistas Vahtrele täna üks erakonnakaaslasest muusikainimene, kes oli väga pahane ja nõudis minister Jänese kõige karmimat hukkamõistmist ning kiitis eelmist ministrit Urmas Paeti, kellel oli alati leidunud kultuurinimestele aega ja nõuannet.

„Toompeal tuleb muidugi iga tähtsama sammu eel kümme korda sügavalt sisse-välja hingata,“ sõnas Vahtre, et kindlasti ei asu IRL fraktsioon toetama minister Jänese umbusaldamist, kui selline katse tehakse. „Aga ma oletan, et me ei tõtta sellele ka üksmeelselt vastu hääletama. Lõppotsuse tegemine jäägu koalitsioonipartnereile, kelle asi on kaaluda olukorra tõsidust ning mingite sammude vajalikkust nii õigluse kui avaliku arvamuse seisukohalt.“