Vähiravifond kogub annetusi vähihaigete toetuseks, võimaldades neile hädavajaliku ravi ning kinkides sellega lootuse, veel ühe õlekõrre, võimaluse elada oma lähedaste keskel või isegi terveneda. Imemaitsvaid krõbedaid ja täidisega vahvleid valmistavad Vahvlihaldjad küpsetavad tänutäheks kingituse igale vähihaigeid toetanud ettevõttele.

Kui mõni ettevõte soovib annetada vähihaigetele, kuid samas pidada jõulukingiga meeles ka oma võtmekliente, panevad Vahvlihaldjad koos vähiravifondi vabatahtlikega tööle spontaanse ettevõtte vajadustest lähtuva päkapikutöökoja, et selle ettevõtte jõuluvanal oleks kingikotis kõik vajalik.

“Parim kingitus on hindamatu väärtusega aeg, mille raske haigusega võitlev inimene saab veeta oma lähedaste keskel. Meil on suur rõõm pühenduda sel aastal koos armastatud Vahvlihaldjatega missioonile kinkida see aeg, lootus ning võimalus kõikidele Eesti vähihaigetele,” ütles vähiravifondi “Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu.

“Kutsume teist aastat Eesti ettevõtteid - kuid miks mitte ka eraisikuid, töökollektiive, sõpruskondi jt - üles tarbetu jõulunänni ostmise asemel elu kinkima. Koos Vahvlihaldjate ning vähiravifondi ligi 150 vabatahtlikuga oleme valmis vähihaigeid toetavaid ettevõtjaid projektipõhiselt aitama vajalike jõulukinkide valmistamisel ja pakendamisel.”

Vahvlihaldjad on aasta alguses kiirelt tuule tiibadesse saanud pisiettevõte, mis tänaseks on paljudele tuttav magusa vahvlilõhna ja lapsepõlvest tuttava maitseelamuse poolest.

Vahvlihaldjaid on heategevuslike müükidega fondile annetusi kogunud juba möödunud suvest. “Pöördusin “Kingitud elu” fondi poole kevadel pereliikme haigusest tulenevalt ning fondi poolt meie perele kingitud lootus on hindamatu väärtusega. Vahvlite küpsetamisega fondi toetamine on vähim, mida tänutäheks teha saame,” lisas Vahvlihaldjate asutaja Liisel Vellend.

Eelmisel aastal tegi vähiravifond sarnase üleskutse ning sellega tuli kaasa ligi poolsada tuntud Eesti ettevõtet. Teiste hulgas Utilitas, Eften Capital, NG Investeeringud, Favor, Ekspress Meedia, Mootor Grupp, Estravel, Interstudio, G4S Eesti, Age McCann, Elisa Eesti, DHL Estonia, Nefab Packaging ja paljud teised. Mainitud ettevõtetest mitmed loobusid jõulukinkide tegemisest oma partneritele, töötajatele või klientidele. Selle asemel tegid firmad kollektiivse annetuse vähiravifondi ja kutsusid oma äripartnereid sama praktikat järgima.

Paar ettevõtet, kes fondi annetusega toetasid, soovisid ühtlasi ka oma kliente väikese kingitusega meeles pidada. Selleks puhuks toetasid pagaritööstused Marmiton ja Reval Kondiiter fondi oma maitsvate piparkookidega, mille rahalise annetuse teinud firmad said omakorda klientidele kinkida. Ühel õhtul glasuurisid ja pakkisid vähiravifondi ja G4Si päkapikud enam kui tuhat pakki piparkooke G4Si võtmeklientidele. Igalt pakilt annetas turvafirma vähihaigetele ligi viis eurot.

Kokku tõi üleskutse eelmise aasta lõpus fondi ettevõtjate annetustena ligi 100 000 eurot. Annetatud summa eest sai vähiravifond “Kingitud elu” finantseerida mitme inimese hädavajalikku ravi.

“Kõige üllama ja sügavama tähendusega jõulupakkumise saab iga Eesti firma sel aastal vähiravifondilt ning Vahvlihaldjatelt,” ütles Toivo Tänavsuu.

Tänavu on vähiravifond “Kingitud elu” toetanud juba ligi 40 inimese ravi summas üle 550 000 euro.