Toetust on võimalik taotleda kõigil nn “mittekulutõhusatel” vähihaigetel, kes ei suuda osta endale hädavajalikku ravimit ning keda ei aita ka Haigekassa.

Fondi kodulehelt võib toetuse taotlemise kriteeriumite kohta lugeda, et toetatakse vaid onkoloogilist ravi (eelistades ravimite ostu) ning taotleja jaoks peab ravisüsteemis olema selge tõrge: vajalik medikament on olemas, kuid seda Haigekassa ei rahasta. Tähtsat rolli mängib patsiendi raviarst, kes tarviliku ravimi välja pakub. Et abi saaksid võimalikult paljud, soovib fond patsiendilt ka maksimaalset võimalikku omafinantseeringut.

Taotlused vaatab läbi fondi nõukogu, kuhu kuuluvad teiste hulgas onkoloogid Peeter Padrik, Hele Everaus, Kadri Putnik ja Kristiina Ojamaa, samuti Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse. Fond ei väljasta raha, vaid tasub patsiendi eest ravi(mi)arveid.

Esimeste kuudega on annetustena fondi kogunenud üle 120 000 euro. Kõik annetused on jätkuvalt väga oodatud (arvenumbrid leiab fondi kodulehelt kingitudelu.ee) Fond märgib, et iga euro võib pikendada kellegi elu.

Vähiravifond “Kingitud Elu” asutati veebruaris 2014 pikka ja rasket võitlust vähihaigusega pidanud Hille Tänavsuu, tema poja Toivo Tänavsuu ja Janek Mäggi poolt. Hille Tänavsuu suri aprilli alguses, olles saanud toetajate abiga kalli kopsuvähiravimi ning sellega lisa eluaasta.