Küsimusele, mis puudutas täna kinnituse saanud Andrus Veerpalu positiivset dopinguproovi, vastas Vähi, et tema usub Veerpalu. "Ma tunnen teda ja olen kokku puutunud - ta on tõsine mees. Ta võidakse veel õigeks mõista, eks aeg näitab. Ta on väikese Eesti rahva kangelane. Minu jaoks jääb ta alati selliseks Andruseks, keda ma tunnen."

Enda tegemistest rääkides lükkas Vähi ümber väite, nagu oleks Silmeti müümine olnud tema "elu tehing". Endise peaministri hinnangul on tema elutööks ikkagi saavutused Eesti valitsuses ja poliitikas, millest osa leidsid aset küllaltki keerulisel ajal.

Miks aga pole Vähi proovinud poliitikasse tagasi tulla. "Kui ma oleks tahtnud poliitikasse jääda, poleks ma üldse ära läinud," rõhutas ta ning lisas, et kui Eesti elu oleks endiselt "keeruline", poleks ta oma "praeguste liistude" juurde üldse tulnud. "Ma pole kunagi mõelnud poliitikasse tagasi tulla," nentis Vähi.

Praeguse peaministri kohta ütles Vähi, et ta peab Andrus Ansipit üldiselt heaks peaministriks, kuid on kritiseerinud konkreetseid asju Ansipi poliitikas. Esimese teemana tõi ta välja selle, et valitsus ei võtnud enne suurt majanduskriisi spetsialistide hoiatusi kuulda.

Teine probleemne küsimus on Vähi väitel Eesti Venemaa suunal arendatav poliitika. "Kas Nord Stream jäi Eesti vastuseisule tulemata?" küsis ta.

"Venemaa on naaber ja suur riik ning seal on suured võimalused. Ma arvan, et me ei peaks Venemaa suhtes otsima ainult negatiivset. Ma jagan Siim Kallase arvamust, et piirilepingu preambul oli provokatsioon," jätkas Vähi.

"Venemaal läheb seetõttu pahasti, et nad võtavad eeskujusid minevikust. Ka meie ei peaks ka kogu aeg vaatama, mis juhtus kunagi ajaloos, vaid peaksime elama tulevikus ning seal on Venemaa partner. Mina isiklikult ei usu, et Venemaa meie vaenlane oleks," lausus ta.

Keskerakonna juhi Edgar Savisaare rahaskandaalist rääkides tõdes Vähi, et tema ei ole näinud fakte, et Savisaar oleks küsinud Jakuninilt raha parteikampaania jaoks. "Seega ma ei saa süüdistada selles, mida ma ei tea."

"Teiseks on kõikide Eesti parteide rahastamine pime tuba, mis peaks saama valgemaks," lisas ta.

Euro tuleku ja krooni kadumise kohta ütles Vähi, et loomulikult oli see emotsionaalselt oluline sündmus nagu ka Silmeti müümine.