Esialgu oli kavas nõuda ettevõtluseks elamisloa saamiseks ka töökohtade loomist. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) hinnangul ei ole eri ettevõtluse tüüpide tõttu töökohtade loomine alati oluline, mistõttu MKM palus arvestada vaid vähemalt 65 000 euro suuruse investeerimisnõudega juriidilise isiku korral ning 16 000-eurose investeerimisnõudega FIEna töötades. Siseministeerium arvestas seda.

Esialgu oli siseministeeriumil kavas ettevõtluseks antud elamisloa kehtivusaega lühendada viielt aastalt kahele aastale. MKM viitas aga äritegevuse pikaajalisele iseloomule ja elamisloaskandaalist tekkinud ebakindlusele välisinvestorite seas ja saavutas elamisloa pikkuseks viie aasta säilimise.

Juriidilise isiku juhtorgani liikmena töötamiseks mõeldud elamisloa pikkust oli kavas vähendada kahelt aastalt ühele, aga ka selles osas tuli siseministeerium MKMile vastu ja selle elamisloatüübi pikkuseks jäi jälle kaks aastat.

Vaheri eelnõu kaotas samas senise piirangu, mille kohaselt võib juhtorgani liikmena töötamiseks elamisloa saanud välismaalane töötada vaid ühe tööandja juures. Eelnõu järgi võib välismaalane täita mitme juriidilise isiku juhtimis- või järelevalvefunktsiooni, kui iga tööandja maksab talle 1,24-kordse keskmise brutopalga suurust tasu.

Partsi soovil tehti see nõue veel leebemaks, nimelt võib välismaalane töötada mitme firma juhtorgani liikmena, aga 1,24-kordse keskmise palga peab ta saama kõigi tööandjate peale kokku, mitte igaühelt eraldi 1,24 keskmist palka.

Seadusemuudatuste jõustumise ajaks on määratud 1. juuli.