"Savisaarel on kõvasti vesi ahjus, ta on kaotanud kontrolli oma erakonna fraktsiooni üle riigikogus, hulk piirkondi libisevad järjest tagant ära, partei on äärmuseni lõhestunud ja ees on ootamas kriminaalprotsess korruptiivse tegevuse üle," ütles Vaher Delfile. Tema sõnul on Savisaarele jäänud vaid vajadus toppida ustavaid jüngreid kohtadele, mis aitaks positsioone hinnast olenemata hoida.

"Kriminaalkorras süüdi mõistetud Toobali saatmine järelevalvekomisjoni liikmeks on sama kui panna vangivalvuriks mõni kinnipeetavatest," ütles Vaher. "Võib arvata, et kui Keskerakond saaks võimule ja Savisaar oleks endiselt partei juht, siis oleks esimesteks sammudeks Toobali paigutamine KAPO peadirektoriks ja raske korruptsiooni uurimist välistava nn Berlusconi seaduse läbisurumine," lisas ta.

Vaheri sõnul on Eesti riigist kaugenemine ja õigusriigi põhimõtete mõnitamine keskerakondlaste teadlik tegevus.

"Toobalile, kes ühegi kriteeriumi järgi ei sobi erakondade rahastamise üle järelvalvet tegema, on peale muu eelnenud linnastruktuuride ulatuslik vallutamine parteilaste poolt ja Tallinna maksuraha häbematu rakendamine erakonna propagandamasina teenistusse," ütles ta.

"Näib, et Savisaare pimesi järgijate ring on nii kokku kuivanud, kui ametisse sobib määrata ka kurjategijaid."