Eelmisel nädalal kontrollis vanemkonstaabel Sauga vallas Urge külas autojuhte. “Politseiniku peatumismärguande peale seisma jäänud auto roolis istus Vitali — varem korduvalt karistatud mees -, kes ei tahtnud dokumente esitada,” vahendab Pärnu Postimees ringkonnaprokurör Sirje Hundi sõnu.

“Tema ja politseitöötaja vahel tekkis vaidlus. Lõpuks tuli juht autost välja, nii nagu ka noor mees kõrvalistmelt.” Edasi mehed solvasid politseitöötajaid ja tõukasid. Rüseluses lõi üks mees politseinikku peaga näkku. Seejärel jooksid nad ära. Politseiniku kolmele hoiatuslasule nad samuti ei reageerinud. Nüüdseks on mõlemad mehed vahi all.

Ööl vastu esmaspäeva oli intsident Tõstamaa vallas. Sealgi kontrolliti autosid. Kohalik konstaabel peatas sõiduki, mida juhtis samuti kohalik mees Paul, kes keeldus kohapealsest joobeastme tuvastamisest. Paul palus politseitöötajal oma abikaasa koju sõidutada, väites, et tuleb ekspertiisi peale seda.

Kodus aga küsis mees luba minna tualetti ja jäi sinna tükiks ajaks. Ühe korraga sõitis õuele auto, kust tulid välja kaks noort meest, üks neist joobetunnustega Pauli poeg. Kolmekesi — Paulgi oli välja ilmunud — ründasid nad politseinikke.

“Tekkis selline moment, et konstaabel oli autos ja kaks noort meest hakkasid teda mingil eesmärgil autost välja rebima. Politseinik paiskus peaga vastu ukseposti, kuid kätte nad teda autost ei saanud,” rääkis Hunt.

Kuna politseinikud panid auto uksed seestpoolt kinni, valasid mehed viha välja politseiauto peale, tagudes seda käte ja jalgadega ja lõhkudes vilkurikinnituse auto katusel.

Pärnu politseiosakonna kriminaaltalituse ülemkomissar Andres Sinimeri ütles, et iga tühise rabelemise või mõne sõna pärast ei hakka politseinikud siiski kriminaalmenetlust algatama. “Kui aga vastuhakk on tõsisem või regulaarne, ei vaadata sellest kahtlemata mööda,” lubas Sinimeri.

Pärnu politseiosakonnas on tänavu kümne kuuga registreeritud kuus politseinike suhtes vägivalla kasutamise juhtu, eelmisel aastal oli neid neli.