Hannula kirjutas 2003. aasta sügisel Delfi ühe Iisraeli-teemalise artikli kommentaariks “Juudid ahju”. 3000 krooni oli ka see summa, mida politsei Hannulale karistuseks nõudis.

Politsei kogutud materjalidest selgub, et Hannula kasutas internetikeskkonnas korduvalt sotsiaalset vaenu õhutavaid väljendeid, viis sageli mistahes teema üle arutledes jutu ise juutide, neegrite ja ameeriklaste juurde ning selgitas kangekaelselt, et neid tuleb füüsiliselt hävitada, märkis kohtunik Anne Ennok kohtuotsuses.

Näiteks on Hannula interneti jututoas kirjutanud väljendeid “juutidest tuleb pesuseepi keeta”, “neegreid puua”, “Hitler oleks võinud Venemaale tungimisega nii kaua venitada, kuni euroopas juute” ja “neegrid tuleks koos juutidega oma peeru sees ära põletada”. Internetis headest kööginugadest vesteldes märkis aga Hannula: “Sellised 20 cm teraga… ütlemenii, et kui ma köögis olen, siis pole juudil eriti sina asja, eriti kui mul need mõlemad käeulatuses on”, vahendab PM Online.

Hannula poolt internetis kasutatud lausete hulgast leiab ka väljendeid “jep, juudid on kõiges selle maailam sitas süüdi”, “valge inimese abordijäänus on ka ilusam kui neeger”, “peaks sellest raamatu kirjutama… ja oma usulahu tegema, mis seisneb juutidega saunaahju kütmises lootuses jumala ilmutuse osaliseks saada”.

“Minul pole juutide vastu midagi, mul on Iisraeli sise- ja välispoliitika vastu suured probleemid, sest seal viiakse palestiinlaste vastu holokausti läbi,” on Hannula ajakirjandusele öelnud. „Minu meelest on see käibefraas, mida internetis väga paljud kasutavad. Ma ei tahtnud sellega kedagi üles kutsuda kellelegi vägivalda tegema,” lisas ta.

Hannulal on kümme päeva aega otsus edasi kaevata.