Annetuste toel püstitatab Kevin Rohan Memorial Eco Foundation (KRMEF) Khahare linnakesse maavärinakindla maja. Selle ehitamine toimub koolitusena, mille valmimisel osalenud inimesed oskavad edaspidi ka endale rajada maavärinakindla elamu.

Ehitusinseneri haridusega Triinu Tamm ootab huviga Nepali elu ja töökultuuriga tutvumist. „Erinevate allikate järgi hakkab olukord riigis normaliseeruma ning elementaarsete infrastruktuuride seisund on taastatud. Usun, et üsna pea saab ilma suuremate takistusteta alustada maavärinakindla maja ehitamist. Kindlasti tuleb valmis olla ootamatusteks ja arusaamatusteks. Loodan, et Nepali bürokraatlikust süsteemist on võimalik läbi hammustada. Lisaks ootan ka pikisilmi tutvumist riigi kultuuriga, uute huvitavate inimestega ning soovin kogeda nepaallaste rõõmsameelsust ja lahkust,“ ütles Tamm.

Triinu tegemistest Nepalis on kõigil huvilistel võimalus lugeda tema blogist.

Praegu on annetusi kogunenud üle 2000 euro. Lisaks majade püstitamisele aitab KRMEF kohalikke ka arstiabi, puhta joogivee ja kõikvõimaliku muu vajalikuga. Nepali maavärinas kannatanute heaks on endiselt võimalik kõigil inimestel teha annetus MTÜ Arengukoostöö Ümarlaud arveldusarvele EE791010220114785010 märksõnaga “Nepal”.

Nepalis on korduvate maavärinate tõttu kaotanud elu üle 8000 inimese, peavarju kaotanute arv on ulatumas sadadesse tuhandetesse. Nepali pealinnast Katmandust mõnekümne kilomeetri kaugusel asuvas Khahare linnakeses on katastroofi tagajärjel purunenud üle 500 maja.