„Olen komisjoni liige olnud 14 aastat, ülesannetega hästi kursis ning soovin panustada VVK töösse edaspidigi,“ sõnas 2002. aastast VVK-sse kuulunud ning viimased neli aastat ka aseesimees olnud Eerik. „Lähiajal on lisaks erinevate valimiste korraldamisele tähtsaim ülesanne valimishaldusliku reformi lõpetamine ja 1. jaanuarist valimiste korraldamise funktsiooni üleandmine riigi valimisteenistusele,“ lisas ta.

Valimisteenistus moodustatakse riigikogu kantselei eraldiseisva struktuuriüksusena kantselei valimiste osakonna baasil. VVK jääb valimiste aususe ja seaduslikkuse tagajaks ning teeb kindlaks valimistulemuse, teostab järelevalvet valimiste korraldajate üle ning vaatab läbi kaebused.

Lisaks Eerikule ja Miklile kuuluvad neljaks aastaks nimetatud VVK koosseisu riigikantselei istungiosakonna juhataja Aivar Rahno, riigiprokuratuuri juhtiv riigiprokurör Dilaila Nahkur-Tammiksaar , õiguskantsleri kantselei direktor Olari Koppel, Tallinna ringkonnakohtu kohtunik Meelika Aava ja riigikogu kantselei õigus- ja analüüsiosakonna nõunik Katre Tubro.