"Ma tahaksin tervitada Eesti autojuhte, siin on super liikluskultuur," kiidab Tartus elav Ken Singapurist. "Eestis on üks parimaid tasuta hariduse süsteeme maailmas," toob Pakistanist pärit IT-arendaja Ijlal välja põhjuse, miks tema Eesti riiki armastab.

Projekti eesmärk ongi häid mõtteid rohkem esile tuua: meil Eestis on tegelikult väga palju asju, mis on hästi, mõnikord me lihtsalt unustame neid märgata. Küll aga oskavad siia elama asunud välismaalased seda, miks just Eestis on hea olla, kenasti välja tuua.

Kes meie projektis osalevad?

Eestis elab kokku alla kahesaja eri rahvuse, nii et Delfi projekti mahutame tegelikult umbes pooled. Me kohtume projektis nii nendega, kes on siin sündinud ja üles kasvanud kui ka nendega, kes on Eestisse töötama või õppima tulnud alles hiljuti. Paljud nendest, kes tulevad Eestisse alguses vaid õppima, jäävad siia paikseks.

Kes on veel puudu?

Kuigi oleme oma intervjuudega juba lõpusirgel, on mõned rahvused projektist veel puudu. Keda võiksite teie, lugejad, meile veel soovitada?

Otsime Euroopast inimesi riikidest: Island, Norra, Poola, Slovakkia, Sloveenia, Serbia, Montenegro, Bosnia ja Hertsegoviina, Kosovo, Malta, Küpros, Luksemburg, Liechtenstein.

Aasiast: Bangladesh, Mongoolia, Malaisia, Indoneesia, Kambodža, Tai, Laos, Tadžikistan, Afganistan, Aserbaidžaan, Usbekistan, Turkmenistan, Butan, Myanmar.

Aafrikast/Lähis-Idast: Mauritaania, Mali, Liibüa, Senegal, Gambia, Guinea, Elevandiluurannik, Benin, Toga, Burkina Faso, Ghana, Libeeria, Sierra Leone, Guinea Bissau, KAV, Sudaan, Kamerun, Tšaad, Tansaania, Keenia, Kongo, Botswana, Sambia, Namiibia, LAV ning Saudi-Araabia ja muud Araabia poolsaarel asuvad riigid.

Kesk- ja Lõuna-Ameerikast: Panama, Belize, El Salvador, Nicaragua, Suriname, Guyana, Boliivia, Paraguai, Uruguai, Kuuba, Bahama, Jamaika, Haiti jm väiksemad Kariibi mere saared.

Kui oled ise Eestis elav välismaalane ja soovid projektis osaleda või sul on soovitusi, kellega võiksime rääkida, kirjuta aadressile: ester.vaitmaa@delfi.ee.

Projekti "1 EESTI. 98 RAHVUST." toimetavad Maarja Pakats, Roman Starapopov, Siiri Mugra ja Ester Vaitmaa. Videod filmib ja monteerib Taavi Arus.

Delfi teeb sarnast projekti teist korda: Eesti vabariigi 95. sünnipäevaks kogusime kokku 95 Eesti inimese mõtted. Iga vabariigi aastat esindas sel aastal sündinud isik: kohutsime unikaalses projektis 95 inimesega vanuses 1 kuni 95.

Vaata toonaseid mõtisklusi siit: http://www.delfi.ee/ev95inimesed/
HUVITAV TEADA: Rahvused, kes elab Eestis vaid üks inimene
Amharad, Berberid, Boliivlased, Bretoonid, Dominikaanlased, Eveenid, Fäärlased, Fidžilased, Gandad, Guaraniid, Gudžaratid, Hausad, Honduraslased, Hueid, Igbod, Jukagiirid, Kannadad, Karakalpakid, Kašmiirid, Kõmrid, Korjakid, Lazid, Maiad, Makedoonlased, Malailased, Mansid, Neenetsid, Nikaraagualased, Orotšid,Puertoriikolased, Ruandad, Russiinid, Salvadorlased, Sindhid, Singalid, Šoorid, Tõvalased, Tuareegid


(Allikas: Statistikaamet (2014)