Üksused rivistuvad 24. veebruaril Vabaduse väljakule kell 11.15. Paraadi võtab vastu president Toomas Hendrik Ilves, paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ja rivistab kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Peeter Hoppe. Paraadil osalejad marsivad Vabaduse väljakult edasi mööda Pärnu maanteed Viru ringteeni, mis teeb paraadi marsruudi pealtvaatajatele paremini vaadeldavaks.

Paraadil osaleb ligi 1100 kaitseväelast, kaitseliitlast ja sisekaitseakadeemia kadetti - 23 lippu, 6 kompaniid, 4 patareid, 7 rühma ja kaks orkestrit. Esindatud on kõik väeliigid, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused , Staabi- ja Sidepataljon, Vahipataljon, Kuperjanovi jalaväepataljon, Viru jalaväepataljon, Scoutspataljon, suurtükiväepataljon, õhutõrjepataljon, õhuseiredivisjon, logistikapataljon, mereväe üksus, Kaitseliidu Tallinna ja Harju malevad, sisekaitseakadeemia ning kaitseväe ja politsei- ja piirivalveameti orkestrid.

Relvastusest ja tehnikast saab paraadil lisaks käsitulirelvadele näha veel 155 ja 122 millimeetriseid haubitsaid, õhutõrjeraketikomplekse Mistral, õhutõrjekahureid ZU-23-2, tankitõrjeraketikomplekse Milan ja Mapats, 120 ja 81 millimeetriseid miinipildujaid, 90 millimeetriseid tankitõrjekahureid, soomukeid Sisu XA-180 ja XA-188 ja erinevaid lahinguteenindustoetuse sõidukeid. Esimest korda näeb paraadil mobiilset õhuseireradarit Ground Master.

Plaani järgi sooritavad paraadist ülelennu ka Eesti õhuväe lennuvahendid koos politsei- ja piirivalveameti helikopteriga ning praegu Balti õhuruumi turvavad Taani õhuväe hävitajad F-16.

Muusikat teevad kaitseväe orkester ning politsei- ja piirivalveorkester. Pärast paraadi saab sellel osalenud tehnikat näha Vabaduse väljakul toimuval näitusel.

Kaitsejõudude paraadi peaproov algab Vabaduse väljakul 23. veebruari õhtul kell 20.30 ja kestab umbes südaööni. Paraadi ettevalmistamise ja läbiviimise ajal on liikluspiirangud Vabaduse väljakul, Kaarli puiesteel, Endla, G. Otsa, Suur-Karja, Müürivahe, Vana-posti, Viru, Vanal turu, Kuninga ja Harju tänaval ning Komandandi teel ja Kiriku platsil. Ümbersõidule suunatakse trollid nr 1, 3 ja 6 ning bussid nr 16, 17, 23, 24, 24A ja 40.