Eesti Vabaerakonna üldkogu kinnitas täna majandusaasta, revisjonikomisjoni ja aukohtu aruande, teatas erakonna pressiesindaja.

Lähtudes üldisest huvist ja et vastata küsimusele, mida teeb erakond oma riigieelarvlise toetusega, kiitis üldkogu koos majandusaasta aruandega heaks ka otsuse „Säästliku erakonna põhimõtted“ riigieelarvelise toetuse kasutamiseks.

„Vabaerakond tahab elustada juba mõneti unustusse vajunud põhimõtte, et poliitika tegemises on tähtis aade, põhimõttekindlus, tarkus, perspektiivitunnetus, aga mitte raha. Me lihtsalt peame näitama ühiskonnale, et etableerunud, end kanüüli kaudu riigieelarve vereringesse haakinud kartellierakondlikule poliitikale on olemas selge alternatiiv. Seetõttu oleme otsustanud, et kulutame riigieelarvelistest eraldistest jooksvateks kuludeks vaid poole ja jätkame liikumist selles suunas, et erakondade rahastamist riigieelarvest vähendatakse poole võrra,“ ütles Vabaerakonna tegevjuht Margus Maidla.

Oma otsuses rõhutab Vabaerakond vajadust toetada oma tegevusega kodanikuühiskonna arengut. Vabaerakonna säästliku erakonna põhimõtete kohaselt, ei tee Vabaerakond valimiskampaaniaid võlgu ja toetab oma tegevusega kodanikuühiskonna arengut Eestis ja on üks osa sellest.