„Vabaerakonnal on hea meel, et IRL alustas maailmavaate otsingutega. Mõtete korrastamine on kasuks igale erakonnale. Detsembris kinkis jõuluvana meile Riigikogus maailmavaate otsimiseks luubi. Kuna nüüd on Vabaerakonna suund juba selgeks räägitud – see on vabadust, vastutust ja kogukondi väärtustav inimkeskne paremtsentrism –, siis oleme valmis selle luubi nüüd IRL-ile edasi kinkima,“ ütles Vabaerakonna aseesimees Külliki Kübarsepp.

„Tsahkna välja toodud kesktee leidmise vajadus on sümpaatne, agressiivsete äärmuste ajastul on vaja, et vabad ühiskonnaliikmed suudaksid leida tasakaalukaid lahendusi. Äärmuslus lammutab koostööd Euroopas ja see on Eestile ohtlik,“ sedastas Kübarsepp. Seega tuleb keskenduda edasiviivatele eesmärkidele ning vältida inimeste hirmutamist. Kuidas IRL seda teha kavatseb, ei saanud ma päriselt aru, ütles Kübarsepp.

Tema sõnul sõltub IRL-i tõsiseltvõetavus sellest, kas lisaks vana Isamaa nime taastamisele suudetakse ka lõplikult vabaneda Res Publica juurutatud poliittehnoloogiatest ehk kõigest sellest, mis erakonna tegelikult allakäigule viis.

Lähiaja oluliste küsimuste hulgas on Vabaerakonna aseesimehe meelest kõige olulisem haldusterritoriaalne reform. „Kui IRL liitub arusaamaga sellest, et omavalitsused tuleb parteiahelatest lahti haakida ning avada tee vabade kogukondade Eestile, siis on neil lootust ühiskonnas toetajaid juurde leida.“