„Tänavu veebruaris kukkusid Pärnu maanteel otse sõitva auto ja trammi kõrval korraga kolm posti, möödunud reedel veel üks post trammi peale. Kas tõesti peab keegi saama viga, et linna juhtkond lõpetaks imestunud näo tegemise ja probleemi maha vaikimise? Ekspertiisi tulemus, mis määratles ohtlikuna 70 olemasolevat posti, avaldati meediale alles pärast viimast õnnetust. Nende postide asukohti me ei tea. See kõik viitab sellele, et pealinna tänavapostide olukord on ülimalt halb ning kujutab otsest ohtu nii tallinlaste kui ka linna külaliste elule ja varale,“ ütles Vabaerakonna Tallinna koostöökogu juht Mati Ilisson.

Tema sõnul ei saa riigihanke läbiviimine olla vabanduseks ettevaatusabinõudega viivitamisele ja vajalikud meetmed tuleb rakendada kohe. „Me soovime teada, kes, kui tihti ja kuidas kontrollib valgustus- ja kontaktpostide tehnilist olukorda. Tänavapostid ei lagune ühe nädala või kuuga. Tegemist on süsteemse ja räige hooletusega, mis kasvavat õnnetuste hulka arvestades on omandamas otsese kuriteo mõõtmed,“ ütles Ilisson.

Ilisson rõhutas, et Tallinna Vabaerakonna esindajad kutsuvad linnavalitsust koheselt ohtlikke poste märgistama, informeerima linlasi nende asukohast ning vajadusel poste toestama või panema püsti ajutisi poste. „See ei ole niitmata muru, mis võib oodata, siin tuleb tegutseda viivitamatult, enne kui juhtub halvim,“ lõpetas Ilisson.

6. veebruaril kukkusid Tallinnas Pärnu maanteel Jaani kiriku juures otse sõitva auto ja trammi kõrval sõiduteele kolm tänavaposti. 8. juulil kukkus Narva maanteel Tallinna Ülikooli ees tänavapost reisijaid vedanud trammile. Pärast järjekordse posti kukkumist tuli välja, et Tallinna linn on tellinud ekspertiisi, mille kohaselt on Narva maanteel kukkunud postiga sarnases seisus on veel 70 tänavaposti.