"See, kuidas inimesed viimastel päevadel meie üleskutsele reageerisid, on südantsoojendav," ütles erakonna kampaaniajuht Külliki Kübarsepp. "Osa summast tuligi kokku umbes kümneeuroliste annetustena. Oleme inimestele siiralt tänulikud ja teeme pikema tänukokkuvõtte nädalavahetusel. Teadmisega, et inimesed meid toetavad, on väga julge edasi minna."

Vabaerakond ei saa Kübarsepa sõnul riigieelarvelist toetust, erinevalt riigierakondadest, mis kasseerivad endale riigieelarvest miljoneid eurosid aastas. Ka ei ole koalitsioon täitnud tema sõnul oma lubadust esmakordselt kandideerivad erakonnad kautsjonist vabastada.

„Pühapäeval toimunud üldkogul osutas Andres Herkel oma kõnes, et kandideerida Vabaerakonna nimekirjas riigikokku on palju auväärsem, kui teha seda mõne riigierakonna ridades, kus kandidaadi omavastutus kautsjoni näol puudub. Meie puhul on suurem osa inimesi tasunud oma kautsjoni ise ja meil on ka selge toetus väljastpoolt,“ märkis Kübarsepp.

Täna õhtul vaatab Vabaerakonna juhatus veel kord üle erakonna täpsustatud valimisnimekirjad, et esitada need homme vabariigi valimiskomisjonile.