Vabaerakonna seisukohtade ja sõnumite toetuse kasv on Meesaku sõnul tema ametiaja üks põhieesmärke. Meesaku hinnangul on täna ilmunud konservatiivse uuringu järgi arvutatud 9 protsenti kaheaastase erakonna jaoks korralik tulemus, mis peegeldab erakonna potentsiaalikust, teatas Vabaerakond.

Turu-uuringute ASi septembri-küsitluse andmetel annaks täna üheksa protsenti valijatest oma hääle Vabaerakonnale, augustis oli see protsent kümme.

„Vabaerakonna toetus on jäänud seekord veapiiridesse, kuid kindlasti võib erakondade populaarsusnumbrite tagant näha ka presidendivalimistega seotud meediakajastust. Vabaerakond toetas Allar Jõksi koos IRL-iga ja see võis jääda varju teiste erakondade ühe oma kandidaadi taha positsioneerimises. Allar Jõksi tugev tulemus mõlemas voorus antud küsitluses seekord ei avaldu. EKRE langes järsult kolme protsendipunkti võrra, mille taga võib olla liiga populistlikuks ja personaalseks kujunenud erakonna presidendikandidaadi kampaania,“ ütles Meesak.

Meesaku sõnul on väga isiksusekeskseks kujunenud presidendivalimised varjutanud erakondade poliitilist tegevust, kuid peagi seda hakatakse taas tähele panema. „Samas hämmastab tõsiselt see, et presidendivalimiste läbikukutamisele suunatud tegevusele vaatamata on toetus peasüüdlasele Reformierakonnale tõusnud. Meie usume, et vabade kodanike ja kohalike kogukondade sisulisele esindamisele suunatud poliitika on siiski kõige nõutum ja seda me ka jätkame. Ootus tugeva paremtsentristlikku alternatiivi järgi on suur,“ ütles ta.

Märt Meesak on Vabaerakonna asutajaliige, erakonna Tartu- ja Jõgevamaa piirkonna juht ning Konguta vallavolikogu esimees. Erakonna tegevjuhi ülesanded võttis ta üle Vello Väinsalult, keda erakond tänab väga strateegilise ja hästi struktureeritud panuse eest erakonna igapäevatöösse.