Vabaerakonna nimekirja veavad esimees Kaul Nurm, erakonna riigikogu fraktsiooni juht Andres Herkel, parlamendi riigikaitsekomisjoni liige Ain Lutsepp, Vabaerakonna juhatuse liige ja lavastaja Neeme Kuningas, riigikogu liige ja aastaid puuetega inimeste heaolu eest seisnud Tiina Kangro, ajakirjanik Juku-Kalle Raid ja Tartu erakorralise meditsiini osakonna pikaajaline juht Kuido Nõmm.

Vabaerakonna valimiste põhiteesid lähtuvad novembris heaks kiidetud erakonna programmist. "Meie eesmärk on seista terve Eesti heaolu eest. Eesti on suurem kui üksnes Tallinn. Tagame riiklike teenuste kättesaadavuse ka maal ja väikelinnades. Aitame euroraha toel teise Eesti esimesele järele," lubas Vabaerakonna esimees Kaul Nurm.

"Samuti peame vajalikuks maksta ametlikult registreeritud omastehooldajatele alampalka. Tuhanded omastehooldajad teevad 24tunniseid tööpäevi. Nad on pühendunud oma lähedaste abistamisele. Need inimesed on väärt kindlat sissetulekut," rõhutas Nurm.

Vabaerakond peab oluliseks siduda ka politseinike, piirivalvurite, päästjate ja kaitseväelaste palgad keskmise palgaga. "Meie kaitsjate majanduslik heaolu on Eesti sise- ja välisturvalisuse kõige olulisem tagatis. Kui me neid inimesi palgaga narrime, siis ühel päeval võib juhtuda, et polegi enam midagi kaitsta," selgitab Vabaerakonna esimees lubaduse tausta.

Ühtlasi soovib Vabaerakond kergitada kaitsekulutusi 2,5 protsendile sisemajanduse kogutoodangust.

Samuti peab Vabaerakond oluliseks kolmekordistada üksikvanema 19,18eurost toetust, suunata Rail Baltic läbi Tartu, kaotada mõttetud ja praegu vaid vastutust hajutavad ministrikohad ja lõigata ravijärjekorrad senisega võrreldes poole lühemaks.