Vabaerakonna tegevjuhi Margus Maidla sõnul on viimaste kuude poliitilised protsessid olnud murettekitavad ja Eesti ühiskonna enamusele vastuvõetamatud. "Peame silmas koalitsiooni maksurumaluse läbisurumist, Riigikogust ülesõitmist, pagulastega seotud kehva valitsuskommunikatsiooni, hoolimatut põllumajanduspoliitikat ja ka IRLiga seotud skandaale," ütles Maidla Vabaerakonna teatel.

„Valitsusel on viimane aeg vaadata probleemidele näkku ja pakkuda välja lahendusi – palgavaesuse resoluutseks vähendamiseks, majanduse elavdamiseks, pagulasprobleemistiku ja teiste küsimuste lahendamiseks. Vastasel juhul kaotab selline valitsus oma mõtte ning tekib vajadus luua uus. Vabaerakond jälgib neid arenguid ja on valmis arutama teiste poliitiliste jõududega Eesti tulevikku,“ märkis Maidla.

Vabaerakonna loodavasse esinduskogusse hakkavad kuuluma kõikide piirkondade, aga ka olulisemate programmitoimkondade esindajad, riigikogu fraktsiooni ja erakonna juhatuse liikmed. Esinduskogust saab eelkõige foorum, kus arutatakse läbi erakonna poliitika ja tegevussuunad.

„Vabaerakond ehitab ennast vastavalt sellele, millisena ta tahab näha Eesti ühiskonda – kaasavana ja kodanike tahet arvestavana. Esinduskogu tagab avatud ja konstruktiivse arutelu erakonnas ja lööb kaasa poliitikate väljatöötamisel. Võimuerakondade puhul jääb küll mulje, et seal on mõttetegevus soikunud. Oma esimesel koosolekul arutab Vabaerakonna esinduskogu olulise teemana ka muutusi Eesti poliitikas, mis tekivad, kui praegune koalitsioon välja ei vea,“ ütles Maidla.

Üldkoosolek toimub 8. augustil ja algab kell 15, esinduskogu pühapäeval 9. augustil algusega kell 10. Toimumiskoht on Tartumaa Tervisespordikeskus, mis asub Uderna külas (Elva lähedal Rõngu vallas). Samas leiavad aset ka erakonna suvepäevad.