Üldkoosolekul esitab juhatuse aruande erakonna esimees Andres Herkel, kelle sõnul on erakond oma teisel tegevusaastal liikunud jõuliselt kursil, kus järgmist Eesti valitsust on ilma Vabaerakonnata raske ette kujutada. „Mitte asjata ei olnud meie valimisloosung „Aru pähe!“ - meie avalik tegevus ja lahendusotsing on seni koondunud peamiselt kahe valdkonna ümber: demokraatiapakett ning maksud ja majandus. Möödalaskmised neis valdkonnis lähevad ühiskonnale kõige enam maksma,“ ütleb Herkel. „Oma algatuste ning intensiivse tööga Riigikogus oleme tõestanud, et meie ei ole ühe või kahe teema erakond. Peame olema julged, et pakkuda lahendusi, Vabaerakond on tugev tänu oma võimele seisukohti avatult ja kaasavalt kujundada ning dogmavabalt mõelda,“ lisab Herkel.

Merekultuuriaastal toimuva üldkoosoleku juhatab sisse Eesti Teaduste Akadeemia president akadeemik Tarmo Soomere apoliitiline külalisettekanne “Rahutu rannikumeri“.

Erakonna majandusaasta aruande esitab erakonna tegevjuht Vello Väinsalu, revisjonikomisjoni aruande esitab Anne Hansberg ja aukohtu aruande Margus Sardis. Riigikogu fraktsiooni esimese tööaasta aruande teeb fraktsiooni aseesimees Andres Ammas.

Erakond valis uue, 11-liikmelise juhatuse ning erakonna esimehe ametisse oli kaks kandidaati– Andres Herkel ja Jaanus Ojangu.

Vabaerakonna üldkoosolek otsustas, et parteijuhina jätkab Andres Herkel.

Eesti Vabaerakond on asutatud 20. septembril 2014 ja tänaseks kuulub sellesse 709 liiget.