„Muutustele suunatud erakonnana oleme oodanud koos kogu progressiivse Eestiga põhimõttelisi muutusi Keskerakonna juhtimises, sest see võiks olla uue poliitilise kultuuri levikule hea kasvulava. Uutelt juhtidelt oodatakse ka uuenenud poliitikat,“ ütles Ojangu.

Tema sõnul ootab hea koostöö tagamiseks Vabaerakond, et kurikuulus uks Kremli suunal, mis Ühtse Venemaa leppega omal ajal lahti tehti, pannakse nüüd kinni. „Küll aga saame me Venemaa suunal koos avada neid uksi, mis on seotud sealse kultuuri, teaduse ja kodanikuühiskonnaga, inimõigusi ja rahvusvahelisi leppeid austavate jõududega. Suhtume austusega kõigisse rahvastesse ja muidugi naabritesse, kuid sügavamat organisatsioonide vahelist koostööd saab teha nendega, kes kaitsevad demokraatiat ja õigusriiki,“ lausus ta.

Ojangu tunnustas Keskerakonda haldusreformiga kaasnenud suurte probleemide väljatoomise eest.

„Meile on põhimõtteliselt vastumeelne tsentraliseerimine ja parteistamine haldusreformi sildi all. See reform tegeleb omavalitsuspoliitika sisuküsimuste asemel enamasti piiride ümberjoonistamisega nii, et Reformierakond sellest kõige suuremat kasu saaks. Teame, et ka paljud Keskerakonna liikmeid peavad koostööd sõltumatute valimisliitudega õigemaks kui parteistatud nimekirjade esitamist. Kutsume teid julgemalt seda arvamust väljendama ja meie oleme koostööks avatud,“ ütles vabaerakondlane.