„Erakondadele antakse maksumaksja raha pimedaks tegevuseks. Vabaerakonna ettepanek on mitte ainult vähendada toetuse kogusummat, vaid ka jagada erakondadele antavad eraldised liigiti: tegevustoetus, valmiskampaaniatoetus ja kodanikukasvatuse toetus. See muudaks erakondade tegevust palju läbipaistvamaks,“ ütles Vabaerakonna saadik Kübarsepp.

Tema sõnul oluliste probleemidena võib käsitleda ka liiga suureks paisunud liikmeskondi, suutmatust koguda liikmemaksu ja avalike vahendite väärkasutamist. „Toimunud on liikmehõive ralli, mille tulemusel viiel kuuest parlamendierakonnast on liikmenimekirjas sadu kui mitte tuhandeid surnud hingi, kes ei oma erakonnaga mingit seost. Riigiraha vähendamine ja reglementeerimine kindlasti paneb erakondi rohkem mõtlema liikmete kaasamisele ja liikmemaksu korjamisele,“ ütles ta. „Keskerakonna poolt Tallinnas aastaid toime pandud maksumaksja raha häbematu omastamine ei mahu üldse terve mõistuse raamidesse,“ lisas Kübarsepp.

„Suure rahalaeva ootus on pannud erakondi tegema valimiskampaaniat võlgu. Kuidas me saame usaldada erakondi juhtima riiki, kui nad ei suuda oma rahaasju korras hoida? Kui valitsuserakonnad soovivad tõsimeeli muuta riiki säästlikumaks, läbipaistvamaks ja tõhusamaks, siis alustada tuleb endast. Vabaerakond on seda juba teinud,“ lõpetas Külliki Kübarsepp.