Tund enne aastavahetust, 31. detsembril kell 23 tuleb lavale ansambel Cartoon. Keskööl toimub ligi kümneminutine ilutulestik. Nagu varasematelgi aastatel, jätkub pidu pärast aastavahetust, muusikat mängib siis DJ Erkki Sarapuu.

„Loodetavasti suudame pakkuda kõigile linlastele ja ka külalistele meeleolukat ööd hea muusikaga, ja seda kõike tasuta,“ ütleb Kesklinna vanem Alar Nääme.

„Samas on meil üks tingimus: oma pürotehnika ja pudelid tuleb koju jätta, et tähtis sündmus mööduks turvaliselt.“

Vabaduse väljakul tagab avalikku korda ja reguleerib lähiümbruse tänavatel liiklust turvafirma Meeskond. Kaarli puiesteel on turvalisuse huvides liiklus uusaastaööl kõigis suundades suletud alates kella 23.30-st kuni kella 00.30-ni. Samuti on ilutulestiku korraldamise tõttu suletud Komandandi tee alates kella 21.30-st kuni 00.30-ni. Kõigil tänavatel tagatakse läbipääs ühistranspordile, v.a taksodele, samuti politsei- ja päästesõidukitele.

Klaasvitriin Vabaduse väljaku Harju tänava poolses servas kaetakse sündmuste ajaks kaitsekattega, samuti suletakse aiaga ligipääs trepile ja platsile vabadusristi juures. Väljakule paigaldatakse täiendavad prügikastid ja käimlad. Kohal on ka kiirabibrigaad.