Tallinna tuletõrje- ja päästeameti pressiesindaja Kirill Teiter ütles Eesti Päevaleht Online’le, et üritusel oli muude meelelahutuste seas ka atraktsioon, kus jalgratturid vana Moskvitši katusel kõiksugu hüppeid ja trikke tegid. “Kui jalgratturid lõpetasid, pööras rahvas, enamasti eri vanuses koolilapsed, oma tähelepanu järgmisele etendusele. Umbes kella viie paiku tuli aga Moskvitši juurde kamp ülemeelikuid poisikesi ja pööras auto katusele. Esialgu keegi ei märganudki, kuidas autost hakkas asfaldile bensiini nirisema,” sõnas Teiter.

Turvamees märkas juhtunut alles siis, kui bensiin oli laiali valgunud umbes kümne ruutmeetri peale ja teatas sellest kohal viibinud tuletõrjeauto meeskonnale.

“Kui Lilleküla pritsimehed pulberkustutite ja absorbendikotiga kohale jooksid, nägid nad õudusega kontserdi ootel tunglevat lastemassi, kellest paljud seisid otse bensiiniloigus või selle vahetus läheduses,” lausus Teiter.

Teiteri sõnul piisanuks mõnest tikutõmbest või suitsukonist, et 20-30 liitrit auravat bensiini oleks põlema lahvatanud.

Politseinikud ja turvamehed vabastasid ohutsooni inimestest, pritsimehed puistasid bensiini absorbendiga üle, harjasid bensiinisodi kokku ja likvideerisid plahvatusohu.