Kunda sadama direktori Aleksander Nikolajevi maatükil Viru-Nigula vallas asunud vaatlustorni lõhkumise asjaolusid uurinud piirivalveamet leidis, et nende ohvitser eksis, kirjutas Postimees.

Põhja piirivalvepiirkonna majandusjaoskonna ülem Männiküla torni maha võtta sellest hoolimata, et seda polnud kirjas siseministri käskkirjas, mis vanade vaatlustornide lammutamist lubas.

Nikolajev oli ostnud torni koos maaga sealt avaneva merevaate pärast.

Piirivalveamet karistas oma ohvitseri pealiskaudse suhtumise eest noomitusega, mis tähendab, et teda ei saa karistuse kehtimise ajal ülendada. Ameti juhid püüavad nüüd ka maaomanikuga asju klaarida.

Piirivalveameti logistikaosakonna ülem Riho Breivel ütles, et eksitus juhtus segaduse tõttu maamüügi paberites. Kohalik vald müüs sadamakaptenile küll Männiküla torni aluse mereäärse maatüki, kuid jättis vana torni müügilepingus märkimata.

Maaomanik Nikolajev ütles teisipäeval Postimehele, et tema jaoks pole see asi siiski veel lõppenud. “Nikolajevi sõnul ei tea ta veel isegi, kas ta piirivalvelt just uue torni ehitamist ootab, kuid kuidagi peavad nad talle kahju korvama. Vabandamine soojendab küll südant, aga ei midagi enamat,” lisas ta.