Otsingud järgmise aasta 1. märtsist Raivo Küüdist tühjaks jäävale PPA peadirektori kohale on alanud ning peagi kuulutatakse välja avalik konkurss.

PPA peadirektor nimetatakse ametisse Politsei ja piirivalve seaduse § 43 lg 2 alusel. Ametisse nimetab viieks aastaks Vabariigi Valitsus siseministri ettepanekul, kuulates ära riigikogu õiguskomisjoni arvamuse.

Ametisse nimetamise tingimused on muuhulgas järgmised:
PPA peadirektoriks võib nimetada isiku, kes on töötanud PPA peadirektori asetäitjana või osakonna juhina, siseministeeriumi valitsemisalas oleva valitsusasutuse juhina, juhi asetäitjana või osakonna juhina, Siseministeeriumi valitsemisalas oleva valitsusasutuse kohaliku täidesaatva võimu volitusi omava asutuse juhina, siseministeeriumi kõrgema ametnikuna või vähemalt kolm aastat kohtu esimehena, juhtivprokurörina, juhtiva riigiprokurörina, riigi peaprokurörina, justiitsministeeriumi või kaitseministeeriumi valitsemisalas oleva valitsusasutuse juhina või osakonna juhina või vähemalt viis aastat muu riigiasutuse juhina või juhi asetäitjana.

Politsei ja piirivalve seaduse § 40 alusel ei võeta teenistusse isikut:
1) keda on karistatud tahtlikult toimepandud kuriteo eest, olenemata karistusandmete kustutamisest
2) kes on kandnud vabadusekaotuslikku karistust, olenemata karistusandmete kustutamisest
3) kes on kriminaalmenetluses kahtlustatav või süüdistatav
4) kes on distsiplinaarsüüteo toimepanemise eest avalikust teenistusest vabastatud ja teenistusest vabastamisest on möödas vähem kui aasta
5) kes saab pensioni, töötasu või muud regulaarset tasu riigilt, mis ei ole Euroopa majanduspiirkonna liikmesriik või Šveitsi Konföderatsioon või mis ei kuulu Põhja-Atlandi lepingu organisatsiooni
6) keda on karistatud süüteo eest, millel on korruptsioonivastases seaduses toodud korruptiivse teo tunnused
7) kes on piiratud teovõimega
8) kelle terviseseisund ei vasta käesoleva seaduse § 71 alusel kehtestatud nõuetele
9) kes esitas isikuankeedis teadlikult valeandmeid või varjas olulist informatsiooni.

Lisaks peab PPA juhil olema magistrikraad.