Veel on lepingus ära märgitud, et kokku peab maestro ERSOga töötama kuus nädalat ning talle tuleb tasuda ka äriklassi lennupiletid ning kesklinna korteri üür.

Kultuuriministeeriumist öeldi Delfile, et peadirigentide valiku teevad, nendega läbirääkimisi peavad ja lõpuks ka lepingud sõlmivad alati ja kõikjal maailmas kollektiivide juhid ning ministeerium ei ole olnud Neeme Järvi eellepingus osaline, sellele kirjutasid alla Järvi ja Siitan.

Delfi püüdis uurida, palju on Eesti Filharmoonia kammerkoor maksnud palka Tõnu Kaljuste järglaseks saanud Paul Hillierile või praegusele dirigendile Daniel Reussile. Nendega sõlmitud lepingud aga jäidki konfidentsiaalseteks.

“Kahjuks ma ei saa kommenteerida selliseid asju, iga dirigendiga, nagu iga teisegi töötajaga, teeb lepingud asutuse juht, kes teda tööle kutsub. Ja iga inimese töölepingu tingimused on tema ja tööandja vaheline asi. Kas keegi saab palka nii või naapalju, on puhtalt kokkuleppe asi, asutuse juhilt peaks eeldama, et ta sõlmiks sellised kokkulepped oma asutuse rahaliste võimaluste piires,” vastas Eesti Filharmoonia kammerkoori direktor Anneli Unt.