Äripindu otsiti kinnisvaraportaalidest, samuti otsiti maalappe Põhja-Tallinnas, kuhu saaks paigutada moodulmaja, milles kahjude vähendamise teenust osutada. TAI direktori, Annika Veimeri sõnul sellist kinnisvara Põhja-Tallinnas ei ole. Kolm esimest aadressi on TAI eelistuste järjekord, kuid kahe esimese puhul keeldus pinna omanik oma ruume süstlavahetusteenuse tarbeks rentima.

1. Sõle 86/Kopli 69. Sobivad ruumid ning sobivas asukohas, kuid ruumide omanik keeldus neid TAI-le rentimast. Otsivad kinnisvaraportaalis senini uut omanikku.

Süstlapunkti asukoht Sõle 86/Kopli 69

2. Sõle 59. Sarnaselt Sõle 86 aadressile, keeldus Sõle 59 äripindade omanik TAI-le ruume kahjude vähendamisteenuseks rentimast. See aadress on valituks osutunud Sitsi 28 kõige lähemal. Kinnisvaraportaalis on hetkel kuulutus mitteaktiivne.

Sõle 59 hoone

3. Sitsi 28. TAI allkirjastas üürilepingu juuni alguses, millele järgnes majaelanike pahameel. Kuigi TAI esindaja sõnul pole süstlavahetuspunkti loomine elumajja ideaalne, siis tagatakse kõik turvameetmed, et elu saaks rahulikult majas jätkuda. Majas pakuti rendile ka teist pinda, kuhu nüüdseks asus tegutsema lihunikukauplus. Sissepääs septembris avatavasse süstlavahetuspunkti on paremat kätt jääv pruun uks, mis ümbritsetakse turvakaameratega ning mehitatud valvega.

Süstlavahetuspunkt. Sitsi 28

4. Paavli 2a, I korrus. Ruumid anti rendile teisele isikule
5. Paavli 2a, III korrus. Kolmandal korrusel asuval äripinnal puudub eraldi sissepääs, mis sai otsustavaks nende ruumide tagasilükkamisel. Pinda saab vaadata siit.

Paavli 2a ärimaja

6. Paavli 5, hall kivimaja.

Paavli 5

7. Paavli 5, endine USS Security maja. Kaks sama aadressiga maja asuvad kõrvuti ning aadressi Paavli 2a kõrval. Esimene anti üürile teisele inimesele, endisel USS Security majal puudus üürile antavatesse ruumidesse eraldi ligipääs. Ruume ning nende kaunist vaadet saab vaadata siit.

Paavli 5

8. Randla 15. Stroomi ranna lähedusse jääv äripind aadressil Randla 15 oleks vajanud täielikku väljaehitamist, mis oleks osutunud liiga kalliks. Pinda saab vaadata siit.

Randla 15 kortermaja

9. Maleva 1. Ilusa kortermaja hoovis asuv laoruum oleks vajanud ruumiplaneeringu täielikku muutmist, mis taaskord osutus liiga kalliks.

Maleva 1

10. Kopli 90. Kortermaja esimesel korrusel on äripinnad, kus on tegutsenud näiteks ilusalong, kuid need oleksid vajanud täielikku väljaehitamist, et sobida süstlavahetuspunktide töö iseloomuga.

Kopli 90

11. Tööstuse 43. Sedapuhku ei sobinud asukoht, sest see jääb süstijate piirkonnast liiga kaugele. Sitsi tänavale on siit ligi kaks kilomeetrit.

Keskerakonna kontor Tööstuse tn.43

12. Kopli 81a. Viimases majas tegutses veel mõni aeg tagasi postkontor. TAI hinnangul on hoones vajalik kapitaalremont, ka asutuse asukoht pole kõige parem. Postkontorist üle tee jääb Kopli lasteaed. Kinnisvaraportaalis on hetkel kuulutus mitteaktiivne.

Kopli 81a, endine Eesti Posti hoone